Bakan Pakdemirli: Kırsal kalkınma yatırımı için 1,3 milyar lira ayırdık

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "2022 yılında kırsal kalkınma yatırımını desteklemek için 1,3 milyar lira ayırdık. Tüm yatırımcılara bir kez daha sesleniyorum, desteğiniz hazır sizi bekliyor. Durmayın, beklemeyin, projelerinizi hazırlayın" dedi.

Haberler 16.12.2021 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Pakdemirli, Krsalda deiim hikayesi yazlyor temasyla Ankarada otelde düzenlenen Krsal Kalknma Sempozyumuna katld. Sempozyumda Bakan Pakdemirlinin yan sra Tarm ve Orman Bakan Yardmcs Aye Ayin Ikgece, TBMM Tarm, Orman ve Köy leri Komisyonu Bakan Yunus Klç ile çok sayda davetli de yer ald. Burada konuan Pakdemirli, krsaln kalknmasnn, Türkiyenin kalknmas anlamna geldiini vurgulayarak, Krsaln gelimesi; üretimin de sanayinin de ihracatn da gelimesi demektir. Tamda bu anlayla yerinde üretim, yerinde ileme, yerinde kalknma diyerek, krsala yatrm yapacak, kadnmza gencimize i salayacak, ülkemizin kalknmasna bir tula koyacak her bir üreticinin, her bir giriimcinin peindeyiz, peinde olmaya da devam edeceiz dedi.

DURMAYIN, BEKLEMEYN, PROJELERNZ HAZIRLAYIN

Son 19 ylda krsal kalknmaya yönelik yaplan projeleri anlatan Bakan Pakdemirli, Cumhurbakanl Hükümet Sistemi ile birlikte ihtiyaçlar ve dünyadaki gelimeler çerçevesinde hem uygulama hem de içerik olarak projeleri güncelliyor ve çeitlendiriyoruz. Bu projelerin banda Krsal Kalknma Yatrmlarnn Desteklenmesi Program geliyor. Bu program kapsamnda 2006dan bugüne saladmz desteklerle yaklak 15 bin projeye ve makine-ekipmana günümüz rakamlaryla 12 milyar lira hibe ödemesi yaptk, 112 bin insanmza istihdam saladk. Bu yl ise 3 bin 458 proje için 1,1 milyar lira hibe tahsis ettik. 2022 yl için 31 Ekimde almaya baladmz Krsal Altyap Yatrmlarnn Desteklenmesi kapsamndaki projelerin bavuru sürecini 21 Ocakta tamamlayacaz. Ayrca 300 bin liraya kadar olan makine-ekipmanlara, bu kapsamda yüzde 50 hibe destei vereceiz. Yine Ekonomik Yatrmlar kapsamnda proje tutar 250 bin lira ila 3,5 milyon lira arasndaki proje bavurularn 31 Ekim itibaryla balattk ve bavuru sürecini 31 Ocak 2022 itibaryla tamamlyor olacaz. 2022 ylnda krsal kalknma yatrmn desteklemek için 1,3 milyar lira ayrdk ve ben buradan tüm yatrmclara bir kez daha sesleniyorum, desteiniz hazr sizi bekliyor. Durmayn, beklemeyin, projelerinizi hazrlayn diye konutu.

Bakan Pakdemirli ayrca Tarm ve Krsal Kalknmay Destekleme Kurumunun (TKDK) çok yakn zamanda Yerel Kalknma Stratejilerinin Uygulanmas-LEADER Yaklam tedbirine yönelik yeni çarya çkacan belirterek, Önümüzdeki günlerde çkacamz bu çarnn bütçesi yaklak 24 milyon euro olacaktr. Hayrl uurlu olsun. Avrupa Birliine (AB) aday ülkeler içinde, IPARD programn en baarl uygulayan ülkeyiz. Edindiimiz bu tecrübeler nda, ilgili tüm paydalarn katlmyla 2027 ylna kadar uygulanacak IPARD-3 Programn da hazrladk. nallah, 8 Aralk tarihinde AB Komisyonu onayna sunulan IPARD-3 Programnda, ksa sürede onay sürecinin tamamlanmasn ve ardndan hzlca uygulamaya geçmesini planlyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git