Bakan Pakdemirli: Stoklarda yeterli miktarda ürün var

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) stoklarında besici, yetiştirici, sanayici ve tüketicinin ihtiyacını karşılayacak yeterli miktarda ürün bulunmaktadır" dedi.

Haberler 19.03.2020 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, koronavirüs salgn nedeniyle alnan tedbirlere ilikin yazl açklama yapt. Alnan tedbirlerin bir ileri aamaya tandn belirten Bakan Pakdemirli, unlar kaydetti:

Bakanlmz, Ticaret ve Salk Bakanlklar ile koordineli bir ekilde gerekli tüm önlemleri almaktadr. Tarm ve Orman Bakanl olarak dünyada koronavirüs vakalarnn görülmeye baland tarihten itibaren olas senaryolar üzerinde çalarak gerekli tedbirleri haftalar öncesinden almaya baladk. Temel gda ürünlerinin üretim, stok ve tedarik zincirinde u an için bir sknt bulunmamaktadr. Önümüzdeki dönemde de herhangi bir olumsuz durum beklenmemektedir. TMO stoklarnda besici, yetitirici, sanayici ve tüketicinin ihtiyacn karlayacak yeterli miktarda ürün bulunmaktadr.

ÜRETM SIKINTISI GÖRÜNMÜYOR

TMOnun hububat ve bakliyat satlarna sezon sonuna kadar devam edeceini belirten Bakan Pakdemirli, açklamasnn devamnda u ifadelere yer verdi:

Ayrca TMO stoklarnda yer alan pirinç, nohut ve mercimekler toptan satlarn yan sra halkmzn uygun fiyatla tüketebilmesini teminen ülke genelinde yaylm yaklak 150 TMO sat noktasnda perakende olarak da satlmaktadr. TMO i yerlerine eriim imkan olmayan tüketicilerimiz ise https://www.epttavm.com online sat sistemi üzerinden ürünleri temin edebilmektedir. Bunun yannda ksa bir süre sonra hasat sezonu balayacak olup, mevsim koullar dikkate alndnda üretim yönüyle bir sknt görülmemektedir. ç ve d piyasalar yakndan izlenmekte olup, piyasalarn salkl ileyii ve ihtiyaçlarna yönelik alnan her türlü tedbir halkmzla paylalacaktr.

Ana Sayfaya Git