Bakan Pakdemirli: Türkiye'nin bal üretimi 110 bin tona geldi

ORDU'ya gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin bal üretiminde önemli bir noktada olduğunu belirterek, "Arıcılık konusunda Türkiye çok büyük bir yol katetti. Bal üretiminde 70 bin tonlardan 110 bin tonlara geldik. Gelişmeler son derece iyi" dedi.

Haberler 13.04.2019 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, Toprak Mahsulleri Ofisi tarafndan Boztepede otelde düzenlenen Ulusal Fndk çaltayna katlmak üzere Orduya geldi. Vali Seddar Yavuz tarafdan Ordu Giresun Havalimannda karlanan Bakan Pakdemirli daha sonra Büyükehir Belediye Bakan Hilmi Güleri makamnda ziyaret etti. Bakan Pakdemirli ardndan Ordu Arclk Aratrma Enstitüsü Müdürlüünü ziyaret etti. Bal paketleme tesisini gezerek analiz laboratuvarn inceleyen Bakan Pakdemirli, Bu enstitümüz hakikaten hem uluslararas hem de yerli fonlardan yaplm, 10 milyon euro yatrmla gerçek anlamda örnek olacak bir tesisimiz. Hem yetitiricilerimize örnek olacak eitim verecek, ayn zamanda slah yapan, ayn zamanda da örnek bir tesis paketlemesiyle, laboratuvaryla Türkiyede örnek bir tesis. Tabii ki arclk konusunda Türkiye çok büyük bir yol katetti. Son 10- 15 yl içerisinde 70 bin tonlardan 110 bin tonlara geldik. Gelimeler son derece iyi. Artan denetimlerimizle beraber, geçmiteki baz uygulamalar da artk Türkiyede yok. Bu anlamda Türkiye geldii nokta itibaryla iyi diye konutu.

HRACAT HENÜZ 7 BN TONLARDA

Türkiyenin bal ihracatndan daha fazla pay almas gerektiini de belirten Bakan Pakdemirli, Bundan sonrasnda da biz daha fazla bu ii nasl pazarlarz, corafi iareti nasl öne çkartrz, yerel ürünleri nasl öne çkartrz, nasl pazarmz artrrz, nasl ihracatmz artrrza uramamz lazm. çünkü dünyadaki en büyük ikinci üretici olarak hl istediimiz anlamda, istediimiz yerde deiliz. Yapm olduumuz ihracat henüz daha 7 bin tonlarda. Dünyada biz bu iten daha fazla pay almalyz, Ordumuz daha fazla pay almal. çünkü gerçekten hem yaplan çalmalar itibaryla hem de baln kalitesiyle itibaryla Ordu çok önemli bir noktada. nallah bu yeni dönemde çok deerli bakanla da birlikte, yerel anlamda baz çalmalar yürüteceiz dedi.

Ana Sayfaya Git