Bakan Pakdemirli'den Volkswagen fabrikasıyla ilgili önemli açıklama

Kuru üzüm rekolte açıklaması için Manisa’da bulunan Tarım ve Orman Baklanı Bekir Pakdemirli, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’la olan otomobil yatırımı diyaloğunu anlattı. Bakan Pakdemirli “Sanayi Bakanımıza otomobil yatırımıyla ilgili Manisa’da bakanlığımızdan görüş istedi, ben de 'Tüm yetkiler sizde gerekeni yapın’ dedim” açıklamasında bulundu.

Haberler 22.08.2019 - 17:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kuru üzüm rekolte açklamas için Manisada bulunan Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varankla geçtiimiz aylarda aralarnda geçen diyalou anlatarak, Sanayi Bakanmz Mustafa Varank Bey, Manisada bir araba fabrikasnn yatrm durumu var. Ne dersin, seni de ilgilendiren bir ksm var dedi. Ne gerekiyorsa hepsini yap, tüm yetki sende bütün imzalar atabilirsin bakanlm yerine çünkü Manisa bizim için çok önemli dedim diyerek isim vermeden dünya devi otomobil firmas Volkswagenin yatrm için Manisay seçtiini ifade etti.

Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, Manisada kuru üzüm rekolte ve fiyatn açklarken bir yandan imar sorunuyla ilgili gereken destei vereceklerini dier yandan da aylardr nereye yaplaca resmi olarak açklanmayan ve Alman kaynaklarnda Manisann isminin ön plana çkt Volkswagen firmasnn yatrm için Sanayi ve Teknoloji Bakanlnn Manisada çalmalara baladn ifade etti.

Manisann bir tarm ehri olmasnn yannda önemli bir sanayi ehri de olduuna dikkat çeken Bakan Pakdemirli, Kendimi Manisada evimde hissediyorum. Manisada 515 bin hektarda tarm yaplan bir ehir. Manisa sadece tarm deil ayn zamanda bir de sanayi ehri. Sayn Sanayi Bakanmz Mustafa Varank bey beni birkaç ay önce arad ve dedi ki Manisada bir araba fabrikasnn yatrm durumu var. Ne dersin, seni de ilgilendiren bir ksm var. çünkü araziler bakanlnz ilgilendiren kesimler var ve bakanlnz çok önemli kilit bir noktada. Bu konuda ne yapabiliriz? dedi. Ne gerekiyorsa hepsini yap, tüm yetki sende bütün imzalar atabilirsin bakanln yerine çünkü Manisa bizim için çok önemli dedim diyerek isim vermeden dünya devi otomobil firmas Volkswagenin yatrm için Manisay seçtiini ifade etti.

Manisann imar sorunuyla ilgili olarak da Manisa Büyükehir Belediye Bakan Cengiz Ergünün talebine cevap veren Bakan Pakdemirli unlar söyledi:

Sayn bakan mazbatay alr almaz ilk birkaç haftada bizi ziyarete geldi. mar konusunda da üzerimize düen ne varsa, koruma kullanma dengesini koruyacak ekilde imarla ilgili üzerimize düen her eyi yaparz. Ben Manisadan gittikten sonra Manisay unutanlardan deilim. Manisa benim için çok önemli ve Manisa ile olan bam hiçbir zaman koparmayacam bundan emin olun.

Kaynak: CNNTürk

Ana Sayfaya Git