Bakan Pekcan: 1 Haziran'da başlıyor

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle gerçekleştirilemeyen fuar organizasyonlarının hayata geçirilmesi için düzenlenen sanal fuarlara 1-3 Haziran`da ayakkabı ve saraciye fuarı "Shoedexpo" ile başlayacaklarını, 22-26 Haziran'daki "Agrivirtual-Sanal Tarım Makineleri Fuarı"nı da yerli ve milli yazılımın katkısıyla yapacaklarını söyledi.

Haberler 18.05.2020 - 02:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ticaret Bakanl, salgn sürecinde ertelenen ya da iptal edilen fuarlar sanal ortama tayor. Bu kapsamda 1-3 Haziran tarihinde ayakkab ve saraciye fuar Shoedexpo ile balayacak sanal fuar organizasyonu, 22-26 Haziran tarihlerinde yerli ve milli yazlmn katklaryla gerçekletirilen Agrivirtual-Sanal Tarm Makineleri Fuar ile devam edecek.

Bakan Pekcan, tüm dünyay etkisi altna alan salgn sebebiyle i dünyasnn hareket ve temas imkanlarnn küresel ölçekte kstlandn, ticaret fuarlarnn da ertelendiini ya da iptal edildiini söyledi.

Bu süreçte dijital pazarlama yöntemlerinin ve sanal ticaret platformlarnn daha önemli hale geldiini dile getiren Pekcan, Ticaret Bakanl olarak bu gelimelerin dnda kalmadan, ihracatç birlikleriyle koordinasyon halinde baaryla gerçekletirmeye devam ettikleri sanal ticaret heyetleri organizasyonlarnn ardndan sanal fuar çalmalarn da balattklarn bildirdi.

Pekcan, sanal fuarlarla katlmc firmalarn ve ürünlerinin tantmnn, bu firmalar ve alclar arasnda online seminer ve ikili görümeler ile panel gibi ticareti gelitirmeye yönelik tüm faaliyetlerin, 7 gün 24 saat esasyla dijital platforma tanacan belirterek, unlar kaydetti.

Sanal fuarlarmza 1-3 Haziran tarihinde ayakkab ve saraciye fuar Shoedexpo ile balyoruz. Dijital pazarlama yöntemlerinden sanal ticaret fuarlarn firmalarmza tantmak ve firmalarmzn bu platformlarda küresel rakiplerinden önce yer almasn salamak amacyla Bakanlmz koordinasyonunda Ege hracatç Birlii Genel Sekreterlii düzenlenecek bu fuarda 30 katlmc firmamzla yurt dndaki 250 profesyonel alcy buluturacaz. Firmalarmz, fuarda sonbahar-k sezonu için hazrlanm koleksiyonlarn dijital platformda dünya ile buluturacak ve küresel alc firmalarla web üzerinden online ikili i görümeler gerçekletirecek.

AGRVRTUAL-SANAL TARIM MAKNELER FUARI

Pekcan, 22-26 Haziran tarihlerinde Bakanln koordinasyonu, Orta Anadolu hracatç Birliklerinin organizasyonu ve Selçuk Üniversitesinin i birliinde Agrivirtual-Sanal Tarm Makineleri Fuarnn da düzenleneceini ifade ederek, unlar söyledi:

Yerli ve milli yazlm katksyla hazrlanan bu fuarla ziyaretçilere fuar alann 3 boyutlu gezme imkan salanmasnn yan sra firmalarn ziyaretçileriyle anlk mesajlama ile görüntülü görümelerine imkan tannacak. Bunun yan sra 4 dilde çeviri hizmeti verilecek fuarda 100ün üzerinde tarm makineleri ihracatçmz, 300den fazla küresel alcyla buluturacaz.

SANAL FUARLARIN DESTEKLENMES çN çALIMA BALATTIK

Ticaret Bakanl ihracata yönelik devlet desteklerine sanal ticaret heyetleri ve sanal fuarlar da eklemek için çalma balatt bilgisini veren Pekcan, Salgnn sosyal izolasyonu mecbur kld bu günlerde ticareti gelitirmemizdeki engelleri firmalarmzla i birlii içinde bu kez dijital platformlarla aacaz. Bakanlmz bu gibi çalmalarda öncü rolünü tüm hzyla sürdürmeye, ihracatçlarmzn önündeki engelleri kaldrmaya devam edecektir. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git