Bakan Pekcan: 150 bin liraya kadar hibe desteği vereceğiz

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Kalkınmada öncelikli yörelerde yüzde 75’e kadar, diğer bölgelerde yüzde 50’ye kadar ve öncelikli olarak 150 bin liraya kadar hibe desteği vereceğiz. Buralardaki projeler son derece önemli ve bunları hibe olarak karşılayacağız" dedi.

Haberler 11.07.2020 - 11:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Pekcan, bakanlk binasnda gerçekletirilen Kooperatiflerin Desteklenmesi Program (KOOP-DES) Tantm Toplantsna katld. Farkl illerden video konferans yöntemiyle kadn kooperatifi üyesi kadnlarla görüen Bakan Pekcan, bakanlk olarak hem e-ticaret, hem d ticaret, hem de giriimcilik eitimleri verdiklerini söyledi. Bakan Pekcan, pandemi döneminde bu eitimleri sanal ticaret akademisi gibi sanal ortamlara tadklarn ve buralara da ciddi anlamda katlmlar olduunu belirtti. Pekcan, Bugün biz kadn kooperatiflerine vereceimiz desteklerle ilgili bir araya gelmi bulunuyoruz. Ama bu kadn kooperatiflerimizin biraz daha güçlendikleri zaman e-ticarete ve ihracata baladklar zaman onlara yönelik de çok güzel desteklerimiz var. Sizin yaptnz çalmalar beni hem bir kadn olarak hem de Türkiye Cumhuriyetinin bir bakan olarak gururlandryor. Biz de desteklerimizle sizin yannzda olaca özellikle de kadn kooperatifçiliin. 300 civarnda kadn kooperatifimiz var. Bunlarn güçlenmesi ve daha geni alanda hizmet vermesiyle alakal çalmalarmz yürüteceiz dedi.

DAYANIMA RUHUMUZU SERGLEMEMZ LAZIM

Bakan Pekcan, gelimi ve gelimekte olan ülkelerin ekonomilerine bakldnda, kooperatiflerin o ülkelerin üretimine ve ekonomilerine büyük katklar saladn bildirerek unlar söyledi, Biz de kooperatifçilie daha fazla destek daha fazla emek vererek el birlii ile gelitireceiz. Türkiyede de çok güçlenmi uluslararas alanda faaliyet gösteren kooperatiflerimiz var. Neden kadn kooperatiflerimiz de bunlarn arasnda sivrilmesin? Kooperatifler yerel kayna en iyi ekilde deerlendirebilen unsurlar. Yerel yönetimlerimizle, il ticaret müdürlerimizle hep sizlerin yannda olmaya devam edeceiz. Ayn zamanda toplumsal refahn artmasnda ve ölçek ekonomisinin artmasnda da çok önemli yerleri var. Yani el birlii güç birli bir araya gelerek dayanma ruhumuzu sergilememiz lazm diye konutu.

PROJELERNZ SON DERECE ÖNEMSYORUZ

Pekcan, üretim ve istihdama katks olan proje bedellerinin bir bölümünü hibe eklinde karlayarak kooperatiflerin sermayelerine katk sunmay hedeflediklerini bildirerek, unlar söyledi:

KOOP-DES programnn amac faaliyetlerinde etkinlik ve verimlilik salamak, öz kaynak yetersizlii bulunan kooperatiflerimize ve üs kurulularna mali destekte katk salamak, yeni alanlarda giriimci olmaya ve ihracatç olmaya özendirmek, bireysel tasarruflar kooperatifletirmeye yönlendirmek gibi çalmalarmz yapacaz ve devletin kaynaklarn da en doru ve en etkin ekilde doru projelere yönlendirmek için el birlii ile çalacaz. Yani yeni projelerle, yeni önerilerle gelip buralardaki ekipman desteklerine imkanlarmz ölçüsünde destek vermeye çalacaz. Ayrca sergi ve fuar katlmlarn destekleyeceiz. Ve buralarda nitelikli projelerde çaltracaklar nitelikli personele istihdam destei vermeyi de planlyoruz. Bu desteklerimiz de; kalknmada öncelikli yörelerde yüzde 75e kadar, dier bölgelerde yüzde 50ye kadar ve öncelikli olarak 150 bin liraya kadar hibe destei vereceiz. Buralardaki projeler son derece önemli ve bunlar hibe olarak karlayacaz. Bize getireceiniz projeleri de 15 Temmuzdan itibaren l ticaret müdürlüklerimizden bavurabilirsiniz. Projelerinizi son derece önemsiyoruz.

Ana Sayfaya Git