Bakan Pekcan açıkladı! Yüzde 1’e düşürülecek

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı açıklamada, esnaf kuruluşlarının talepleri olan Halk Bankası kredileriyle ilgili olarak, “Halk Bankamızın kredilerini esnaflarımız ister 3 ayda ister 6 ayda ödesin. Bunun dışında ödeme sürelerini de 4 yıldan 5 yıla çıkardık. Halk Bankası 100 bin liraya kadar olan kredilerde yüzde 2 olan komisyonu kaldıracak." diye konuştu.

Haberler 19.10.2019 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ticaret Bakan Ruhsar Pekcan, Bar Pnar Harekatmz yaparken, biz önce kendi ekonomimize güveneceiz, kendi dinamiklerimize güveneceiz. Biz bu dinamik ekonomiyle, Avrupada da lokomotif oluruz, dünyada da lokomotif oluruz dedi.

Ticaret Bakan Ruhsar Pekcan, Antalyann Manavgat ilçesinde düzenlenen Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birlii (TESKOMB) eitim seminerine katld. Seminerde bir konuma yapan Bakan Ruhsar Pekcan, esnafn sorunlarn bildiklerini ifade ederek, Bakanlar Kurulunda yaplan görümelerde Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann esnaflarn korunmas gerektiini sürekli olarak kendilerine ifade ettiini belirtti.

KENDNZE NANIN, DEVLETNZE NANIN

Türkiyenin Suriyenin kuzeyinde terör örgütüne yönelik Bar Pnar Harekat gerçekletirdiini hatrlatan Bakan Pekcan, Bar Pnar Harekatmz yaparken, biz önce kendi ekonomimize güveneceiz, kendi dinamiklerimize güveneceiz. Biz bu dinamik ekonomiyle, Avrupada da lokomotif oluruz, dünyada da lokomotif oluruz. Siz de buna inann, buna güvenin, kendinize inann, devletinize inann dedi.

HALK BANKASI KOMSYONU YÜZDE 1E DÜÜRECEK

Bakan Pekcan, esnaf kurulularnn talepleri olan Halk Bankas kredileriyle ilgili olarak, Halk Bankamzn kredilerini esnaflarmz ister 3 ayda ister 6 ayda ödesin. Bunun dnda ödeme sürelerini de 4 yldan 5 yla çkardk. Halk Bankas 100 bin liraya kadar olan kredilerde yüzde 2 olan komisyonu kaldracak. 100 bin lirann üzerinde olan kredilerde de yüzde 2 olan komisyonu yüzde 1e düürecek. Ama bizim sizden bir beklentimiz var. Siz de istihdam salayacaksnz. Her biriniz en az bir eleman alacaksnz diye konutu. Bakan Pekcann sözleri salondan büyük alk ald.

KÜçÜK ESNAFLARA SAHP çIKILMALI

TESKOMB Bakan Abdulkadir Akgül de iler iyi gittii zaman esnaflarn sorunlarnn bir ekilde çözüldüünü belirterek, önemli olan u anda olduu gibi skntl dönemlerde esnaflara yardm etmek olduunu söyledi. Bakan Akgül, öyle dedi:

Suriye snrnda devletimiz Bar Pnar Harekat yürütüyor. Harekat nedeniyle Suriye tarafndan atlan top mermileri bizim esnaflarmzn i yerlerine isabet ediyor. Olan esnafmza oluyor. Büyüklere bir ey olmuyor. Bu yüzden esnaflara, küçük esnaflara sahip çklmal.

TESKOMB Bakan Abdülkadir Akgül, CHPli Mahmut Tanaln kendisi hakknda tweet attn hatrlatarak, Tanala göre 5 yldzl otellerde sadece kendileri kalabilir, esnaf kardelerimiz kalamaz, bunlar böyle düünüyor dedi.

Ana Sayfaya Git