Bakan Pekcan: Güvensiz ürünlerin tüketiciden geri çağrılmasını zorunlu hale getiriyoruz

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Yeni Ürün Güvenliği Kanunu ile tüketicilerimizi güvensiz ürüne karşı koruyacak ve güvensiz üründen kaynaklı mağduriyetlerini ivedilikle giderilecek çok önemli düzenlemeleri hayata geçiriyoruz. Güvensiz ürünlerin tüketiciden geri çağrılmasını zorunlu hale getiriyoruz" dedi.

Haberler 16.03.2020 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Pekcan, 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü nedeniyle yapt yazl açklamada, günümüzde ürün ve hizmet çeitlilii artna paralel tüketimin de arttn bildirdi. Sürdürülebilir kalknmay ve refah salamak için bilinçli tüketim ve tüketicinin korunmasnn her geçen gün daha da önem kazandn kaydeden Bakan Selçuk, Bakanlk olarak tüketicinin korunmas mevzuatmz, ekonominin dinamik yapsna uygun biçimde yeniliyor, tüketicilerimizin madur olmamas için gerekli tüm önlemleri alyoruz. Vatandamzn maduriyet yaad durumlarda da bunlara çözüm salayacak faaliyetleri etkin bir ekilde yürütüyoruz. Bununla birlikte tüketicilerimizin bilinç düzeyini artrmak ve bilinçli tüketim anlayn toplumumuzda yaygnlatrmak için gayret gösteriyoruz ifadelerini kulland.

çOK SIKI DENETME TAB TUTUYORUZ

Bakan Pekcan, tüketicilerin salk ve güvenliiyle ekonomik çkarlarnn korunmas için etkin, hzl ve insan odakl hizmet sunmaya gayret sarf ettiklerini, bu kapsamda Yenilenen Tüketici Bilgi Sistemi (TÜBS) sayesinde, tüketicilere e-devlet üzerinden tüketici hakem heyetlerine kolaylkla bavuru yapma imkan saladklarn kaydetti. Bakan Pekcan, açklamasnda u ifadelere yer verdi:

Ayrca, TÜBS-UYAP entegrasyonu ile tüketici hakem heyetleri ve tüketici mahkemeleriyle belgeleri online olarak paylayoruz. Dier taraftan Reklam Kurulumuz vastasyla aldatc ve yanltc reklamlarla mücadele ediyor, haksz fiyat artlarna kar vatandalarmz korumak için çalmalarmz yürütüyoruz. Haksz Fiyat Art ikayet Sistemi Mobil Uygulama ile ALO 175 Tüketici Danma Hatt ile vatandalarmz kolay bir ekilde ikayetlerini bizlere ulatrabiliyor. Yeni Ürün Güvenlii Kanunu ile tüketicilerimizi güvensiz ürüne kar koruyacak ve güvensiz üründen kaynakl maduriyetlerini ivedilikle giderilecek çok önemli düzenlemeleri hayata geçiriyoruz. Güvensiz ürünlerin tüketiciden geri çarlmasn zorunlu hale getiriyoruz. Bunun yan sra Bakanlk olarak ayrca kurduumuz Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBS) üzerinden güvensiz ürünlere ilikin bilgileri hlihazrda kamuoyu ile paylayoruz. Ayrca, ithalat aamasnda, ürünleri risk analiz esasna göre çok sk denetime tabi tutuyoruz. Bir baka ifadeyle tüketicilerimizin satn aldklar ürünlerle ilgili saln korumak için güvensiz ürüne sfr tolerans prensibiyle hareket ediyoruz.

Bakan Pekcan, tüm vatandalarn 15 Mart Dünya Tüketiciler Gününü kutlad.

Ana Sayfaya Git