Bakan Pekcan: Pazarlama sıkıntısı çeken işletmelere çözüm olmayı ümit ediyoruz

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "E-Ticaret olarak Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) yanındayız' kampanyası sayesinde, pazarlama sıkıntısı çeken küçük işletmelerimize çözüm getirmiş olmayı ümit ediyoruz" dedi.

Haberler 08.05.2020 - 23:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ticaret Bakan Ruhsar Pekcan, E-Ticaret olarak KOBlerin yanndayz dayanma kampanyasnn dijital lansman toplantsna katld. Pekcann bakanlk binasndan video konferansla katld toplantya, Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii Bakan Rfat Hisarcklolu ile e-ticaret portallarnn üst düzey temsilcileri katld.

KOBLERN EMEKLERNN KARILIINI ALABLMELERN ARZU EDYORUZ

Burada konuan Pekcan, Türkiye ekonomisinin, çan ekonomisine dönüüm salamasnda en önemli unsurlardan birisinin dijitalleme olduunu söyledi. Ticaret Bakanl olarak, dijitallemenin Türkiyenin ekonomik ve ticaret hayatnda en etkin ekilde tesis edilmesi için çaltklarn ve yeni projeler uyguladklarn belirten Pekcan, bakanlk olarak kendi sunduklar hizmetlerde dijitalleme ve otomasyona önem verdiklerini dile getirdi. Koronavirüs salgnnn, dijital ekonomiye adapte olabilmenin ne kadar elzem olduunu bir kez daha gösterdiini anlatan Pekcan, Gerek üretimde, gerek ticarette dijital teknolojilerden bilgi ve iletiim teknolojilerinden faydalanabilenler, bugünleri nispeten daha az sorunla atlatabilme ansna sahip olabiliyorlar. Bakanlk olarak Türkiye ekonomisinin bir dijital ekonomi olma yolundaki ilerleyiine katk sunmaya devam edeceiz. Kampanyamzn temel amac daha fazla KOBmizi e-ticaret ile tantrmak, internetin ve e-ticaretin daha nitelikli kullanlmasn tevik etmek. Bu kampanya sayesinde pazarlama sknts çeken küçük iletmelerimize çözüm getirmi olmay ümit ediyoruz. KOBlerimizin e-ticaret sayesinde büyümesini, emeklerinin karln alabilmelerini arzu ediyoruz. Yerel üreticilerin, e-ticaret sayesinde ürünlerini etkinlikle pazarlayabilmelerini ve katma deer elde etmelerini ümit ediyoruz dedi.

63 MLYON VATANDAIMIZ NTERNET KULLANICISI

Türkiyenin küresel e-ticaret pazarnda belirleyici aktör olabileceini ifade eden Bakan Pekcan, unlar söyledi:

Dijitallemenin ticarete entegre olmu yüzü olan e-ticaret, iletmelerin küresel ölçekte potansiyel müterilere kapsaml, hzl ve etkin bir ekilde ulaabilmeleri için büyük imkanlar salamaktadr. Vatandalarmzn e-ticarete olan ilgileri de gün geçtikçe artmaktadr. Ülkemizde online platform salayclarndan ödeme sistemlerine, lojistik ve datm salayclarna kadar sistemin tüm unsurlar ile güçlü bir ekilde gelitiini, yerli firmalarmzn çoaldn memnuniyetle görüyoruz. Ülke nüfusumuzun yüzde 75.3üne tekabül eden 63 milyon vatandamz internet kullancs. 58 milyon insanmz da cep telefonlar üzerinden internet eriimi salamakta. Vatandalarmzn internet kullanm eilimlerini, ülkemizin stratejik konumunu ve özellikle dinç ve dinamik nüfusumuzu dikkate aldmzda Türkiyenin küresel e-ticaret pazarnda önemli ve belirleyici aktör olabileceini deerlendirmek hiç de güç deil.

Ana Sayfaya Git