Bakan Pekcan: Ticaret diplomasimizi yeniden yapılandırıyoruz

Ticaret Bakanı Pekcan, "Ticaret diplomasimizi yeniden yapılandırıyoruz. Yeni bir bakış açısıyla ticaret müşavirlerini daha etkin, verimli ve görünür hale getireceğiz." dedi.

Haberler 29.04.2019 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ticaret Bakanl tarafndan, 2009 ylndan bu yana Bölgesel Ticaret Müavirleri Toplantlar, 2011den beri de Ticaret Müavirleri Konferanslar gerçekletiriliyor.

Bu yl 4üncüsü gerçekletirilecek Ticaret Müavirleri Konferans, Ticaret Bakan Ruhsar Pekcan bakanlnda 30 Nisan-3 Maysta Ankarada yaplacak.

Bakan Pekcan, Bakanln 96 ülkede, 131 merkezde, toplam 166 kadro ile faaliyetini sürdürdüünü söyledi.

Küresel ticaret savalarnn görüldüü, korumaclk önlemlerinin artt, yeni teknolojiler ve e-ticaretin hz kazand son dönemde d ticaretin ve ticaret diplomasisinin önem kazandna dikkati çeken Pekcan, bu yarta, dünyann her corafyasnda görev yapan Bakanln müavir ve ataelerinin önemli rol üstlendiini bildirdi.

Pekcan, yurt dnda ihracatçlarn bilgiye ve müteriye ulamasnda, yatrmc çekmede, Türk ürünlerinin tantmnda müavirlere önemli görevler dütüünü dile getirdi.

Ticaret diplomasisini yeniden yaplandrdklarn, yeni bir bak açsyla ticaret müavirlerini daha etkin, verimli ve görünür hale getireceklerini vurgulayan Pekcan, bu kapsamda ocak aynda Bakanlk bünyesinde D Temsilcilikler ve Uluslararas Etkinlikler Genel Müdürlüünü kurduklarn hatrlatt.

DÜNYASININ TALEPLER DNLENECEK

Pekcan, d temsilciliklerin yapsn iyiletirmeyi, güçlendirmeyi, sistemin de daha iyi çalmasn amaçladklarn belirterek, Hedef pazarlarmza yönelik stratejilerimizi, ticarette yeni yol haritamz dünya genelinde 131 merkezden gelen 166 müavirimiz ve ataemiz ile 4. Ticaret Müavirleri Konferansnda masaya yatracaz. diye konutu.

Konferansn 4 gün sürecei bilgisini veren Pekcan, bu yolla Bakanln merkez tekilat ile yurt d tekilatnn kendi arasndaki iletiiminin ve i dünyasyla i birliinin kuvvetlendirilmesini salayacan söyledi.

Pekcan, ticaret müavirlerinin program kapsamnda i dünyas, sivil toplum kurulular ve i konseyi bakanlaryla bir araya geleceine dikkati çekerek, unlar kaydetti:

dünyas temsilcilerinin taleplerini, önerilerini, beklentilerini ticaret müavirleriyle paylamalar salanacak. Ayn zamanda i adamlarmz, sanayicilerimiz ve ihracatçlarmzla kurulacak iletiim kanal taraflar arasnda bilgi ve tecrübe paylamn tesis edecek ve Türkiyenin d ticaretine olumlu katk salayacak.

YOUN PROGRAM

Öte yandan etkinlik, Pekcann 131 merkezden gelen Bakanln 166 d temsilcisiyle 30 Nisanda gerçekletirecei Antkabir ziyaretiyle balayacak. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann da konferans vesilesiyle ayn gün Cumhurbakanl Külliyesinde ticaret müavirlerini ve ataelerini kabul etmesi bekleniyor.

Konferans program kapsamnda, Türkiyedeki yabanc misyonlarda görev yapan büyükelçiler, müavirler, Türk müavir ve ataeleri, sivil toplum kurulular ile i dünyasnn temsilcilerinin bir araya gelecei etkinlikler düzenlenecek. Ayrca, küresel ticaretin gündeminde yer alan muhtelif konularla Ticaret Bakanl bünyesindeki kurumsal konularn görüülmesi ve bilgi aknn temini amacyla çeitli bilgilendirme seminerleri organize edilecek.

Ana Sayfaya Git