Bakan Pekcan'dan faiz indirimi müjdesi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan "Türk Eximbank, Türk lirası kredi faizlerinin ardından döviz kredilerinde de bugün itibarıyla 90 baz puana varan indirime gitti"

Haberler 12.11.2019 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ticaret Bakan Ruhsar Pekcan, Türk Eximbankn Türk liras kredi faizlerinin ardndan döviz kredilerinde de bugün itibaryla 90 baz puana varan indirime gittiini bildirdi.

Pekcan, yazl açklamasnda, Türk Eximbankn uygun maliyetli kredi ve ihracat kredi sigortas programlaryla ihracatçnn en büyük destekçilerinden biri olduunu ifade etti.

Türk Eximbankn ihracatçlarn iletme sermayesi ve yatrmlarna yönelik finansal ihtiyaçlarn uygun vade ve faiz imkanlaryla karlamaya çaltn belirten Pekcan, kurumun uluslararas piyasalarda son dönemde gerçekletirdii borçlanmalar çerçevesinde ihracatçlarn döviz kredilerini daha düük maliyetlerle kullanabilmesine imkan tanyacak yeni bir faiz düzenlemesi yaptn kaydetti.

Pekcandan faiz indirimi müjdesi

Pekcan, Türk Eximbank, Türk liras kredi faizlerinin ardndan döviz kredilerinde de bugün itibaryla 90 baz puana varan indirime gitti ve deiken faiz uygulamasnn yan sra sabit faiz imkan salad. Yeni düzenlemeyle ksa vadeli döviz kredilerinde 60-75 baz puan (reeskont kredisi hariç), ihracatçlara kullandrlacak iletme sermayesi ve yatrm kredilerinde ise 50-90 baz puan aralnda faiz indirimi yapld. Örnein 540 gün 3 taksitli KOB hracata Hazrlk Döviz Kredisinde oranlar libor/euribor+3ten, libor/euribor+2,40a düürüldü. deerlendirmesinde bulundu.

hracatçlarn döviz kredilerinde sabit faiz uygulanmas yönündeki taleplerini deerlendirdiklerini vurgulayan Pekcan, döviz kredilerinde mevcut durumdaki deiken faiz uygulamasnn yan sra sabit faiz alternatifi getirdiklerini bildirdi.

Türk Eximbank, 2 Ekimde KOBlere ve yüksek teknoloji ürün ihracatçlara kullandrd Türk liras kredi faizlerini tek haneli rakamlara indirerek, önce yüzde 9,61e, daha sonra 1 Kasm itibaryla yüzde 8,79a düürmütü.

Ana Sayfaya Git