Bakan Sarıeroğlu: Fedakarlık bekliyoruz

Milyonlarca asgari ücretliyi ilgilendiren Asgari Ücret Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında toplandı. Toplantısı öncesi açıklama yapan Bakan Sarıeroğlu, "İşçi ve işverenden fedakarlık bekliyoruz" dedi.

Haberler 02.12.2017 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2018 ylnda geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalmalar kapsamnda Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ilk toplants çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Jülide Sarerolu bakanlnda balad.

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanl Reat Moral Salonundaki toplantda, içi tarafn Türk-, iveren tarafn ise Türkiye veren Sendikalar Konfederasyonu (TSK) temsil ediyor.

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanl Müstear Ahmet Erdem, çalma Genel Müdürü Nurcan Önderin de katld toplantda, Türk- heyetine Genel Eitim Sekreteri Nazmi Irgat, TSK heyetine ise Genel Sekreter Akansel Koç bakanlk ediyor.

Halen bekar bir içi için vergiler ve kesintiler dütüünde net bin 404 lira 6 kuru olarak uygulanan asgari ücret yaklak 7 milyon çalan dorudan ilgilendiriyor.

SARIEROLU: ç VE VERENDEN...

Toplant öncesi konuan Bakan Sarerolunun açklamalar öyle:

Hedeflere ulama konusunda kimse bizi yolumuzdan geri koymayacak. Hiç kimse baaramayacak. Cumhurbakanmzn liderliinde çalmaya devam edeceiz

Asgari ücret çalma hayatmzn en temel unsurlarmzdan birisi. Asgari ücret, devletin salam olduu bir güvence.

15 yldr milli geliri üç kart artran hükümetimiz asgari ücret konusunda da ciddi bir art salad.

çi ve iverenden fedakarlk bekliyoruz.

Torba yasa ile birlikte asgari ücretli kardelerimizin vergi dilimi nedeni ile yaama riski olan kayplar gidermi olduk.

Babakanmz her zaman asgari ücretle ilgili hassasiyetini dile getirmitir. Ocak aynda belirtilen asgari ücret neyse Aralk aynda da o olacaktr.

Ana Sayfaya Git