Bakan Sarıeroğlu'ndan flaş 'taşeron' açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, "450 bin işçi için herhangi bir şart yok" dedi.

Haberler 25.12.2017 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Sarerolu, 450 bin kii sürekli içi kadrosuna geçecek. 450 bin içi için herhangi bir art yok. Düzenleme kapsamnda 450 bin kii artsz, ya kriteri olmadan, eleme anlam tayacak hiçbir düzenleme olmadan kadroya geçecek. Kardelerimizin içi de rahat olsun. dedi. Anadolu Ajans Editör Masasna katlan Sarerolunun konumasndan satr balar öyle;

4 AAMALI çALIMA YAPTIK

Sayn Cumhurbakanmz açklama yapmt. 450 bin kii u anda kamuda çalan, 4 aamal çalma yaptk. Mahalli idarelerimizin birlikleri, kamuda mevsimlik geçici içi olarak çalan kardelerimiz, özelletirme ile gelen kardelerimiz ile ilgili bir paket. Merkezi bütçe ile düzenlemeleri kabul ettik. Bütçe çalmalar srasnda görüülen, herkesin görülerini paylat herkes kapsama girmi bulundu.

450 BN K SÜREKL ç KADROSUNA ALINACAK

Atatürk Orman çiftlii gibi TGEMler ek bir listede görmütür arkadalarmz. Düzenleme kapsamnda 450 bin kii artsz, ya kriteri olmadan, eleme anlam tayacak hiçbir düzenleme olmadan kadroya geçecek. Kardelerimizin içi de rahat olsun.

SINAV ELEME AMAçLI DEL

Emekli olanlar dnda 450 bin kii snav olacak, hepsini inallah kadrolu içi olarak 4 (D) statüsündeki istihdamn salayacaz. Snav mevcut düzenleme gerei koyduk, eleme amaçl deil, yaptklar ile ilgili olacak.

Yaptmz iin büyüklüünü öyle ifade etmem gerekiyor. Mevcutta 140 bin içi çalyor. 450 bin içiyi direkt sürekli içi kadrolarna alm oluyoruz. Önemli ve büyük bir çalma. Hayrl uurlu olmasn temenni ediyorum.

BELEDYE BOYUTU ÖNEML

Belediye boyutu önemli. Bu çalmay sayn Cumhurbakanmz ilan ettikten sonra Alo 170 üzerinden geri dönüler aldk. Sadece belediyelerimizdeki kardelerimizin soru iaretleri vard. Bunlar da giderici düzenleme gerçekletirdik.

Bugün Cumhurbakanmz da bir açklamada bulundu. Belediyelerimizde çalan hizmet alm ihalesi kapsamnda belediyelerimizin iktisadi teekküllerinde içi kadrolarna alyoruz. Daha ileri bir düzenleme yapyoruz, hizmet almlarnn tamamn, park bahçe ve temizlik ile ilgili ihaleleri belediyelerden kaldryoruz.

Yine belediye iktisadi teekkülleri içerisindeki yüzde 50 + ortak olduu düzenlemelerde taeron çalmay kaldryoruz. Kamu içilerimizle protokol gerçekletiriyoruz.

SINAVA HAZIRLIK KURSLARINA GTMEYN

u an zaten kamuda istihdam etmek için aldmz kardelerimiz yllardr görevlerini yapan kiiler, bu anlamda da hiçbir skntya kaplmasnlar. Taeron snavna hazrlk snavlar kurslar açlm. Asla buralara gitmesinler. Yaptklar ile alakl bir snava girecekler. 2 Ocak itibaryla yürürlüe girecek düzenlememiz. Bu ihaleler kapsamnda kardelerimizin bavurularn alacaz.

ÜCRETLERDE ARTI SÖZ KONUSU OLACAK

Ücretler de konuulanlardan birisi. Sendikal kardelerimiz var. Toplu sözleme mevcutta söz konusu. Yllk brüt olarak 4 bin 621 TL, asgari ücret deiince bu rakam da artm olacak. Ylda 4 parçada vereceiz. tüm kadroya geçen kardelerimizin ücretinde de bir art söz konusu olacak.

u anda sendikal kardelerimiz var, toplu sözleme yaplm süreçler söz konusu. Biz mevcut ayn ekilde devam ettireceiz. 52 günlük bir ilave tediye artmz olacak. Yllk brüt olarak 4 bin 621 lira, tabii asgari ücret deitii zaman bu rakam da artm olacak. Bu ilave tediyeyi ylda 4 parçada vereceiz inallah. Bu ekilde tüm kadroya geçen sürekli içilerimizin de ücretlerinde bir art da söz konusu olmu olacak.

KIDEMLERYLE BRLKTE GEç GERçEKLETRECEZ

Kdemleriyle birlikte geçilerini gerçekletireceiz, o anlamda da çalanlarmzn içi rahat olsun. Kdem kazanlm bir haktr.

SÖZLEMES ASKIDA OLANLAR

Doum iznine gidenler, askerlik için ayrlm, sözlemesi askda olanlar ya da salk raporuyla belirli süre çalma alanndan uzak kalm olanlar da kapsammzda.

u an askerde olanlarn haklar baki. nallah geldiklerinde, bavurularn yaptklarnda, onlar ya da doum izninde olanlar devam edecekler. Daha da ilerisini yaptk. imdi doum iznine giden ya da askerlie giden kardelerimizin yerine bakan geçici çalan kiiler de var. Onlar da kadroya aldk

Ana Sayfaya Git