Bakan Selçuk: İlave istihdam için prim, vergi ve personel ücretini karşılayacağız

AİLE, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, işverenlerin mayıs sonuna kadar sağlayacağı her ilave istihdam için 3 ay boyunca prim ve vergilerin yanı sıra personelin ücretini de devlet olarak karşılayacaklarını söyledi. Selçuk, "Eğer şartları sağlanırsa izleyen 9 ayda da prim ve vergileri ödemeye devam edeceğiz" dedi.

Haberler 20.03.2019 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Selçuk, Ankara Ticaret Odasnda (ATO) düzenlenen stihdam Seferberlii 2019 Yl Bilgilendirme Toplantsna katld. Selçuk, ekonomideki baarnn en büyük göstergelerinden birinin, 2002de 36 milyar dolar olan ihracatn 170 milyar dolara ulamas olduunu söyledi. yapma kolayl bakmndan dünyada 190 ülke arasndan Türkiyenin 43üncü sraya yükseldiine dikkat çeken Selçuk 2002 ylnda ülke genelinde 727 bin olan sigortal çaltran i yeri saymz 1,9 milyona, aktif sigortal saymz 12 milyondan 23 milyona yükseldi. Bu, son 15 senenin en iyi seviyesi. Türkiyede i yapmak her gün kolaylayor diye konutu.

PRM VE VERGLER 12 AY BOYUNCA KARILIYORUZ

Bakanlk tarafndan 18 ayr tevik ve destek uygulamasyla 1,7 milyona yakn iverene, 11 milyondan fazla sigortalya destek verildiini kaydeden Selçuk, verenlerimizin mays ay sonuna kadar salayaca her ilave istihdam için 3 ay boyunca prim ve vergilerin yan sra ücretini de devlet olarak biz karlayacaz. Eer artlar salanrsa izleyen 9 ayda da prim ve vergileri ödemeye devam edeceiz. Bu yeni tevik ile devletimiz, vatandalarmzn i bulabilme imkann artrmak için hiçbir fedakarlktan kaçnmayarak, bugüne kadar görülmemi bir istihdam teviki sunuyor. Dolaysyla devletin tüm imkanlarn seferber ederek, oluturduumuz tevik paketleri karsnda iverenlerimizin de istihdam en üst düzeyde artrarak, katk vermesi milli durularnn bir göstergesi olacaktr. Yeni tevikin yan sra mevcut çalanlara ilave olarak ie alnan her bir sigortalnn, asgari ücret düzeyinde tüm prim ve vergilerini 12 ay boyunca karlyoruz dedi.

SÜRE 6 AYA KADAR UZATILABLR

Bakan Selçuk, 2016da balattklar asgari ücret desteini bu yl da devam ettirdiklerini belirterek, Geçtiimiz yl 9 ay olarak uygulan destein süresini bu yl 12 aya çkardk. 500 ve üzeri çalan olan i yerlerine 101 lira, 500ün altnda çalan olan i yerlerine ise 150 lira asgari ücret destei veriyoruz. Ayrca ksa çalma ödeneine; iverenlerimizin geçici süreli çalma sürelerini azaltmalar durumunda da bavurmalarna imkan tandk. Ksa sürede geri dönü yapp, rekora da imza atyoruz. Geçici süreleri azaltmalar durumunda da bavuru imkan sunuyoruz. yerinde geçici olarak faaliyetin azaltld veya durdurulduu dönemde, içilere çaltrlmadklar süre için 3 ay süreyle yaplan ödemedir. Bu süre 6 aya kadar uzatlabilmektedir diye konutu.

Selçuk, tüm teviklerden yararlanan iletme ve çalan saysnn gün geçtikçe daha da arttn dile getirerek, Prim teviklerini hayata geçirdiimiz 2004 ylndan bu yana iverenlerimize 149 milyar TLlik destek saladk. Türkiye istihdam destekleyerek büyüyecek. Ankara bakent olarak 2019 istihdam seferberliinde öncü kentlerden biri olacak dedi.

Ana Sayfaya Git