Bakan Selçuk'tan 'İŞKUR' açıklaması

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, "2018 yılından bu yana iş ve meslek danışmanlarımız aracılığıyla yaklaşık 1,7 milyon iş yeri ziyareti gerçekleştirerek, hizmetlerimiz hakkında bilgilendirme yaptık." açıklamasında bulundu.

Haberler 07.09.2020 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, 2018 ylndan bu yana i ve meslek danmanlar araclyla yaklak 1,7 milyon i yeri ziyareti gerçekletirerek, tevikler ve hizmetleri hakknda bilgilendirme yaptklarn bildirdi.

Bakan Selçuk, yapt yazl açklamada, KURun hem i arayanlar hem de iverenler için önemli hizmetler sunduunu anmsatt.

gücü piyasasnn tüm taraflaryla irtibat halinde olduklarn belirten Selçuk, 2018 ylndan bu yana i ve meslek danmanlarmz araclyla yaklak 1,7 milyon i yeri ziyareti gerçekletirerek, teviklerimiz ve hizmetlerimiz hakknda bilgilendirme yaptk. ifadesini kulland.

Selçuk, nitelikli gençlerin i gücü piyasasna katlmasn kolaylatrmak için üniversitelerle i birlii içerisinde olduklarna iaret ederek, KUR Kampüste projemizle gençlerimize ulamaya çalyoruz. Bu kapsamda bugüne kadar yaplan etkinliklerimize 83 bin 460 örencimiz katlm salad. Ayrca düzenlemi olduumuz 235 kariyer günü etkinliine de 216 bin 956 kii katlm gösterdi. bilgisini verdi.

gücü piyasasnn beklentilerini karlayacak nitelikli eleman ile iverenleri sk sk bir araya getirme gayreti içerisinde olduklarn, 2018 ylndan bu yana 59 istihdam fuar düzenlendiini ve bu fuarlar 900 bin 54 kiinin ziyaret ettiini, sanal istihdam fuarlaryla da istihdamda arabuluculuk faaliyetlerine yeni bir anlay getirdiklerini hatrlatan Selçuk, unlar kaydetti:

Geçtiimiz yl düzenlediimiz 3 sanal istihdam fuarna 299 firma katlm salad. Bu firmalara 160 bini akn kii bavuru yapt. Bu uygulama sayesinde vatandalarmz kamu istihdam hizmetlerinden azami düzeyde yararlandryor, özel politika gerektiren gruplar arasnda yer alan engelli vatandalarmzn istihdam fuarlarna eriimini artryoruz.

Selçuk, gençlerin i gücüne katlmlarna destek vermek amacyla profil temelli danmanlk hizmeti kapsamnda ise 2018 ylndan bugüne kadar 2 milyon 150 bin genç ile bireysel görüme gerçekletirildiinin bilgisini paylat.

Ana Sayfaya Git