Bakan uyardı tavizimiz yok!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yaklaşan ramazan ayı nedeniyle tüketimi artacak ürünleri imal eden işletmelere yönelik denetimlere ağırlık vereceklerini belirtti.

Haberler 04.05.2019 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, yaklaan ramazan ay nedeniyle tüketimi artacak ürünleri imal eden iletmelere yönelik denetimlere arlk vereceklerini belirterek, Özellikle toplu iftar alanlar, üretim yerleri ve Ramazan paketi ad altnda muhtelif gdalar içeren paketlerin sat ve datmnn yapld i yerlerinin denetimi konusunda, 81 il müdürlüümüze talimat verdik. dedi.

Pakdemirli, tüketicilerin gda ürünleri alrken dikkat etmesi gereken hususlara ilikin deerlendirmelerde bulunarak, gdalarn etiketlerinde öncelikle Tarm ve Orman Bakanlnn kayt veya onay numaras ile ithal ürünün ithalat izinlerinin olup olmadnn kontrol edilmesi gerektiini söyledi.

FIRATçILARA GÖZ AçTIRILMAYACAK

Ürünün etiketlerde nasl adlandrldna dikkat edilerek içindekiler bölümünün incelenmesi uyarsnda bulunan Pakdemirli, ürünün özelliklerinin etiket bilgileriyle karlatrlmasnn önemine iaret etti.

Etiketteki bilgilerin okunmayacak derecede silik olmamas gerektiini ifade eden Pakdemirli, ürünün üzerinde gerekli uyar ve açklamalarn yazlm olmas konusunda da tüketicileri uyard. Pakdemirli, ürün satn alrken önemsenmesi gereken dier unsurlar ise öyle sralad:

Ürünün etiketi üzerindeki son tüketim tarihi veya tavsiye edilen tüketim tarihi dikkatle okunmal. Son tüketim tarihi geçmi ürünler alnmamal ve Alo 174 Gda Hattna, Tarm letiim Merkezi (TMER 180) veya en yakn Tarm ve Orman il/ilçe müdürlüklerine bildirilmeli. Gdalar, uygun koullarda muhafaza edilmeli, hazrlanmal ve tüketilmeli. Her ürünün kendine özgü muhafaza artlarnda (scaklk, nem, k, vb.) sata sunulup sunulmad kontrol edilmeli. Teknik ve hijyenik koullara uygun olmayan açkta satlan gdalar ile ambalaj yrtlm, bozulmu ve deforme olmu ürünler satn alnmamal. Dökme olarak (orijinal ambalajndan çkarlm) satn alnan gdalarn etiket bilgileri (son tüketim tarihi, üretici firma vb.) mutlaka istenmeli.

Ana Sayfaya Git