Bakan Varank: Dünyada artık sadece üretmek yetmiyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ''Dünyada artık sadece üretmek yetmiyor; üretim proseslerinizi ne kadar verimli yaparsanız ne kadar çevreye saygılı yaparsanız firmalar bir adım öne çıkıyor'' dedi.

Haberler 14.06.2021 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Varank, Kocaeli Otomotiv Tedarik Sanayi htisas Organize Sanayi Bölgesinde (TOSB) bulunan çelikel Alüminyum firmasn ziyaret etti. Kocaeli Büyükehir Belediye Bakan Tahir Büyükakn ve çelikel Alüminyum yöneticilerinin elik ettii ziyarette Varanka, yürütülen çalmalar hakknda bilgi verildi. Üretim alanlarn gezerek içilerle sohbet eden Varank, üretim tesisindeki faaliyetleri inceledi. Ziyaretin ardndan açklama yapan Varank, çelikel Alüminyumun 53 yllk bir aile irketi olduunu ve yüksek basnçl enjeksiyonlu alüminyum otomotiv parçalar ürettiini belirterek, irket özellikle dünyadaki prestijli markalara kilogram bana ortalama 5 eurodan ihracat yapmaktadr dedi.

FRMANIN 2020 HRACATI 40 MLYON EURO

Varank, firmann 2020 ihracatnn 40 milyon euro olduuna anlatarak Alüminyum parçalar, otomotiv endüstrisinde hzla devreye girmeye balad. Özellikle karbon salnmnda daha hafif araçlarn olmas, elektrikli araçlarda bu tip parçalarn daha sk kullanlmas bu parçalar daha deerli hale getiriyor. Firmann örnek olacak bir yaklam da özellikle çevreye saygl, geri dönüümü önceleyen bir üretim tesisini kurmas. Dünyada artk sadece üretmek yetmiyor üretim proseslerinizi ne kadar verimli yaparsanz ne kadar çevreye saygl yaparsanz firmalar bir adm öne çkyor diye konutu.

DÜNYADA REKABETç OLACAKLAR

Varank, otomotiv sektörünün çok hzl bir dönüümden geçtiini söyleyerek, Türkiyenin otomobili ile biz aslnda elektrikli otonom arabalardan bahsetmiyoruz; teknolojik ürünlerden bahsediyoruz. Bu alanda Türkiye iddiasn ortaya koydu. nallah böyle firmalarmzla deien dönüen endüstriye yeni tedarikçiler kazandrmay istiyoruz. Bu firmalarmz hem Türkiyeye parça üretecekler hem de burada elde ettikleri baarlarla isimlerini yurt dnda iyi noktalara tayacaklar. Dünyada rekabetçi olacaklar. Önümüzdeki yllarda ihracatlarn çok daha arttrarak Türkiye ekonomisine katk salamaya devam edecekler ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git