Bakan Varank, KOSGEB'in ilk çeyrek desteklerini açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) kanalıyla yılın ilk 3 ayında yaklaşık 566 milyon lira destek ödemesi yaptıklarını belirterek, "Bu periyotta 35 bin 150 KOBİ ve girişimcimize destek verdik.

Haberler 15.04.2019 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Söz konusu ödemenin 415 milyon liras geri ödemesiz, 47 milyon liras geri ödemeli olarak gerçekleti. letmelerin ve giriimcilerin finansmana eriimini kolaylatrmak amacyla da 104 milyon liralk destek saladk. ifadesini kulland.

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, KOSGEB, güncellenen programlar ve yeni çkt çarlarla yln ilk çeyreinde yaklak 566 milyon liralk destek ödemesi gerçekletirdi.

Giriimcilii Gelitirme Destek Programn yüksek teknolojiye uyarlayan KOSGEB, bu yl giriimcilere 360 bin liraya kadar destek imkan salad. Birlii Destek Program ile ilk kez teknoloji düzeyi yüksek KOBlere büyük iletmelerle i birlii yapmalar durumunda 10 milyon liraya varan destek karar alan kurum, Teknolojik Ürün Yatrm Destek Program ile orta-yüksek ve yüksek teknolojili her bir ürün için 5 milyon liraya kadar bütçe ayrd. KOSGEB ayrca, KOB Geliim Destek Programnda malat Sanayinde Dijitalleme çarsna çkt.

Giriimcilik ilk srada

Açklamada deerlendirmelerine yer verilen Bakan Varank, KOSGEBin ocak-mart dönemi desteklerine ilikin verileri de açklad.

Varank, geçen yln ilk çeyreinde KOSGEBin 216 milyon lira destek ödemesi gerçekletirdiini anmsatarak, 2019un ayn döneminde bu rakam, iki katn at. KOSGEB olarak, ilk 3 ayda yaklak 566 milyon lira destek ödemesi yaptk. Bu periyotta 35 bin 150 KOB ve giriimcimize destek verdik. Söz konusu ödemenin 415 milyon liras geri ödemesiz, 47 milyon liras geri ödemeli olarak gerçekleti. letmelerin ve giriimcilerin finansmana eriimini kolaylatrmak amacyla da 104 milyon liralk destek saladk. ifadelerini kulland.

Yln ilk çeyreindeki KOSGEB desteklerine program bazl bakldnda, 178 milyon lirayla giriimcilik desteklerinin ilk srada yer aldn belirten Varank, KOB Geliim Destek Program kapsamnda 129 milyon liralk ödeme yapldn bildirdi.

Varank, KOBlerin teknolojik üretim ve yatrmlar için dier programlar çerçevesinde 259 milyon lira aktarldna dikkati çekerek, Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan liderliinde, yeni hükümet sistemimizin salad güçlü koordinasyondan faydalanarak bata KOBlerimiz olmak üzere sanayicilerimizin gücüne güç katacak gerekli admlar atmaya devam edeceiz. deerlendirmesinde bulundu.

Gündemimiz ekonomi olacak

Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi vizyonuyla yollarna devam ettiklerini vurgulayan Varank, bu vizyon çerçevesinde yüksek teknolojili üretimin önemli olduunun altn çizdi. Varank, bu kapsamda KOBlerin yüksek teknolojiyi tabana yaymasn istediklerine iaret ederek, unlar kaydetti:

Ülkemizin uluslararas rekabette gücünü kalc olarak artrmasnn yolu yüksek teknolojiden geçiyor. Bu nedenle nihai hedefimiz, KOBleri uluslararas rekabetin aktörü haline getirmek. 31 Mart yerel seçim süreci geride kald. Önümüzdeki 4,5 yl boyunca seçim yok. Bu frsat penceresinden en iyi ekilde faydalanacak, tüm enerjimizi yapsal temellerimizi güçlendirici admlar için harcayacaz. Tek gündemimiz ekonomi olacak. Katma deerli üretim öncülüünde büyüme hedefimiz var. Bu amaçla yerlileme programndan yatrm ortamnn iyiletirilmesine, yatrm teviklerinin etkinletirilmesinden, nitelikli i gücünün yetitirilmesine varncaya dek pek çok alanda önemli reformlara imza atacak, güçlü bir büyüme için var gücümüzle çalmaya devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git