Bakan Varank Mardin'de

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Mardin’in sanayici ve iş adamlarıyla istişare ve değerlendirme toplantısına katıldı.

Haberler 04.09.2021 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrdan karayolu ile Mardine giden Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, Dicle Kalknma Ajans Rekabet kliminin Gelitirilmesi Finansman Destei Tantm programna katld. Projelerin imza toplantsna katlan Bakan Varank, ardndan sanayici ve i insanlaryla istiare ve deerlendirme toplants yapt. Varank, Mardine bir teknopark sözü vererek, Üniversitemiz tarafndan yaplacak bir bavuruyu kabul edeceimizi memnuniyetle karlayp gereken destei vereceiz. Yeter ki bir sinerji oluturalm, ehrimiz bir bavuruda bulunsun dedi.

STHDAM YARATAMAK

stihdama yönelik çalmalar destekleyeceklerini belirten Bakan Varank, Cazibe merkezi projesi kapsamnda Mardin kalesi çevresinde kaya dümelerine kar slah çalmalar yapacaz ve buray turizme açacaz. Önümüzdeki günlerde de istihdama yönelik çalmalar desteklemeye devam edeceiz. çalan ve üreten gençler projesi kapsamda tandr evleri ile kadnlarmza yeni istihdam alanlar yaratacaz. çalan ve üreten gençler projesi kapsamnda da yine 3 ilçemizde ve OSB de fabrikalar ina edeceiz. Tamamlandnda 2 bin istihdam hedefliyoruz. Burada fabrika binalarn yatrmclarda hazr hale getirip, yatrmclarmzn hizmetine sunacaz. Ben Mardinin bir teknolojik gelitirme bölgesine sahip olduunu düünüyorum. Burada oldukça genç dinamik bir nüfusumuz var. Güzel bir üniversitemiz var. Bu ehre de bir teknoparkla yakr diyorum. Üniversitemiz tarafndan yaplacak bir bavuruyu kabul edeceimizi memnuniyetle karlayp gereken destei vereceiz. Yeter ki bir sinerji oluturalm, ehrimiz bir bavuruda bulunsun diye konutu.

Ana Sayfaya Git