Bakan Varank, sosyal medyada gençlerin 10 sorusunu yanıtladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti'nin sosyal medya etkinliğinde, gençlerin 10 sorusuna cevap verdi. Bakan Varank, "Eksik yanınız nedir?" sorusuna "Eksik yanım yok da maalesef fazlalığım var, kilolarımdan çok muzdaripim" diyerek, esprili yanıt verdi.

Haberler 06.05.2021 - 02:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sanayi ve Teknoloji Bakan Varank, AK Partinin sosyal medya hesabndan, 10 Soru 10 Cevap adyla gerçekletirilen etkinliin ilk konuu oldu. Instagram üzerinden kendisi, ailesi ve bakanlnn faaliyetleri ile Türkiyeye ilikin sorular video mesajla yantlayan Bakan Varank, verdii samimi cevaplarla dikkat çekti. Varank, ahsi arabanz var m? Varsa modeli nedir? Araba sürerken özellikle dinlediiniz bir parça var m? sorusu üzerine ahsi araç olarak pikap kullandn belirterek, çünkü frsat bulabilirsem doayla ba baa kalmay çok seviyorum. Arabada ailemizin en küçük üyesi lhan Yahya Varank hangi parçay dinlemek istiyorsa o parça çalnyor dedi.

HIZLI TREN M TOGG MU?

Bakan Varank, Ankara ile stanbul arasnda hzl treni mi yoksa Türkiyenin otomobili TOGGu mu tercih edeceinin sorulmas üzerine, Elbette TOGG ile seyahat. TOGG, özellikleriyle menziliyle gerçekten baarl bir araç olacak. Ayn zamanda Ankara-stanbul arasnda Kuzey Marmara Oto Yolunun açlmasyla birlikte kara yolu seyahati çok daha güvenli, konforlu ve hzl hale geldi, onun için TOGG diye konutu.

Bakan Varank, bilgisayar oyunlarndan PUBG veya Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) tercihine yönelik soru üzerine de uzun uzun oyun oynayacak vaktinin olmadn ancak zaman zaman kafa datmak için Kafa Topu oyununu oynadn söyledi.

Soyunuz Vikinglere mi dayanyor? sorusu üzerine, Vikingler ya da Varangiyanlar meselesine DNA testi de dahil olmak üzere kafa yorduunu anlatan Bakan Varank, Sülalemizin fiziksel özelliklerine ve soyadmzn tarihi geliimine baktmda böyle bir ihtimalin olduunu düünüyorum dedi.

çOCUKLUUM MAHMUTPAADA GEçT

Bakan Varank, Sayn bakanm, sizde elindeki mal çok iyi satan esnaf tipi var, hiç esnaflk yaptnz m? sorusunu Evet, esnaflk yaptm. çocukluum Mahmutpaada geçti. Hem babamn dükkannda çaltm zamanlar oldu hem de lisedeyken tek bana yönettiim dükkanmz oldu. Dolaysyla bu ileri bir parça biliyorum diye yantlad.

Varank, maann sorulmas üzerine, Türkiyede bakan maalarnn milletvekillerininkiyle ayn olduunu söyleyerek, Rakam telaffuz etmeyelim ama maamz, Klçdarolunun maandan az; çünkü biliyorsunuz o ayn zamanda emekli olduu için çift maa alyor dedi.

GRMCLK TAVSYES

Bakan Varank, memurluu mu yoksa özel sektörü mü önerdii sorusu üzerine, gençlere giriimcilii düünmeleri tavsiyesinde bulundu. Özellikle ticarilemeye uygun fikri olan gençlerden fikrini hayata geçirmek için gayret göstermelerini isteyen Varank, Gerçekten risk aldnzda büyük iler baarabilirsiniz. Sanayi ve Teknoloji Bakanl olarak bütün genç giriimcilerimizin yanndayz, onlar desteklemeye devam ediyoruz. Devletimizin verdii imkanlardan lütfen faydalann diye konutu.

Bakan Varank, Keke öyle bir özelliim olsayd, dediiniz eksik yannz nedir? sorusuna da Eksik bir yanm yok da maalesef fazlalm var, kilolarmdan çok muzdaripim. Onlardan kurtulmam lazm diyerek, esprili yant verdi.

Varank, Tüm repliklerini ezbere bildiiniz bir film veya dizi var m? sorusunu ise Vizontele filminden Peki, Zeki Müren de bizi görecek mi? repliiyle cevaplad.

SZ DE ONLARDAN BR OLABLRSNZ

18 yanda bir gencim, üniversiteye hazrlanyorum ve sürekli yurt d hayalleri kuruyorum. Ben vatan haini miyim? sorusu üzerine Bakan Varank, Tabi ki deilsin, bir gencimizin yurt dnda çalmak ve eitim almak istemesinde hiçbir mahsur yok. Yeter ki aklnn bir köesinde her zaman memleketi olsun, memleketine hizmet etmek olsun. Bugün birçok bilim insanmz yurt dnda edindii tecrübelerle ülkelerine gelip, hizmet ediyorlar. Siz de onlardan biri olabilirsiniz dedi.

Varank, Muhalefet, AK Parti döneminde Türkiyede tek bir fabrika açlmad diyor? sorusuna üzerine ise AK Parti döneminde binlerce fabrika ve üretim tesisi açldn vurgulayarak, yant verdi.

Bakan Varank ayrca gençlere, 2020 ylnda Türkiyede kaç iletmenin sanayi siciline kaydolup, üretime balad sorusunu yöneltirken, doru cevab bilene veya en yakn tahminde bulunana Aknc insansz hava aracnn maketini hediye edeceini söyledi.

Ana Sayfaya Git