Bakan Varank: Teşvik tarihimizin rekorunu kırdık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "2020 yılını yatırım yılı olarak görüyoruz. Yatırım teşvik verilerimiz de bu söylediğimizi destekler vaziyette, çok güzel gelmeye başladı. Hem 2019 yılının Aralık ayında hem de 2020 Ocak ayında verdiğimiz belge sayılarıyla teşvik tarihimizin rekorunu kırdık" dedi.

Haberler 28.02.2020 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sanayi ve Teknoloji Bakan Varank, çeitli programlara katlmak üzere Kütahyaya gitti. Bölgesel Destek Programlar Açl ve mza Törenine katlan Bakan Varank, 10 farkl proje ve 4 destek programyla bölgeye 46 milyon liralk kaynak kazandracaklarn söyledi.

2020Y YATIRIM YILI OLARAK GÖRÜYORUZ

Bakan Varank, 2020yi yatrm yl olarak gördüklerini ve aralk ile ocak aylarnda tevik rekoru krldn dile getirerek, unlar söyledi:

Yatrm tevik verilerimiz de bu söylediimi güçlü bir ekilde destekliyor. Hem 2019 ylnn Aralk aynda hem de 2020 Ocak aynda verdiimiz belge saylaryla tevik tarihimizin rekorunu krdk. Biliyorsunuz son açklanan sanayi üretimi verisi de oldukça yüksek geldi. ubat aynda hem kapasite kullanm oranlar hem de reel kesim güveni artt. Geçtiimiz senenin üçüncü çeyreinde balayan ekonomik canlanma, son çeyrekte daha güçlü bir zemine oturacak. nallah 2020 ylnda, hem büyüme hem de istihdam açsndan son 2 yln performansn geride brakacaz. Tabi bunun için bakanlk olarak üretimi destekleyici admlarmz devam ettireceiz. Bölgesel kalknma alannda da birbirinden vizyoner projelerimiz ehirlerimizde hayat bulacak. nallah hep birlikte ülkemizi daha ileri hak ettii yerlere tayacaz.

Konumalarn ardndan Bakan Varank ve beraberindekiler, bölgesel destek projelerini imzalad.

Ana Sayfaya Git