Bakan Varank'tan çelik sektörüne "işçiler için zam" çağrısı

Demir Çelik, Metal Ürünleri ve Üretim Teknolojileri Fuarı (METAL EXPO) Avrupa Yeşil Mutabakatı (AYM) Çalıştayı'nın açılışında konuşan Bakan Varank, tüm dünyada korumacılığın öne çıktığı 2020 yılında Türk çelik üreticilerinin, tecrübe ve kabiliyetleriyle büyük bir başarı yakaladığını söyledi.

Haberler 01.10.2021 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD ve ABnin uygulad ihracat kotalar sebebiyle küresel çelik sektörünün yüzde 1 daraldn aktaran Varank, kendine alternatif pazarlar gelitiren çelik sektörünün yüzde 6lk büyüme gerçekletirerek 2020yi güçlü bir ekilde kapattn belirtti.

Varank, sektörün geçen yl yaklak 36 milyon ton üretim gerçekletirdiini anmsatarak, unlar kaydetti:

2021 ylnda da güçlü bir performans sergilemeye devam ediyor. 2021in ilk 6 aynda yaklak yüzde 20 büyüyen çelik sektörü ihracat deerini yüzde 50 artrd. Bu performans dikkate alndnda, çelik üretiminin 2021 yl sonunda 40 milyon ton seviyesini aabileceini öngörüyoruz. Avrupann en büyük, dünyann ise 7. büyük çelik üreticisi olan ülkemizin bu baarsn sürdürebilir klmak asl meselemiz. Pandemi de dahi kesintiye uramayan ihracat baarmz, yeni yatrmlarla daha da artrmann peine dümeliyiz.

çelik sektörünün bu yl gerçekten ihracatnn artmasyla iyi kazançlar elde ettiinin görüldüünü hatrlatan Varank, Bu kazançlar elde ettiimiz, beraber çaltmz, çalma arkadalarmz mutlaka düünmemiz gerekiyor. Birçok sektörde bu yl Toplu Sözlemeleri var. Biz kamu taraf olarak Toplu Sözlemelerinde gerekli zamlar verdik. Ben burada özellikle çelik sektöründe bu sene ciddi oranda zam yapmalarn beklediimizi ifade etmek istiyorum. Madem hep beraber kazanyoruz, madem bu kazanc çalanlarmzla beraber elde ediyoruz mutlaka bu kazanc çalanlarmzn refahna da yanstmamz lazm. Ben buradan bu hatrlatmay da yapm olaym. eklinde deerlendirmede bulundu.

Ana Sayfaya Git