Bakan Varank'tan İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi değerlendirmesi

Varank, endeksin ağustos ayı verilerine ilişkin, "10 sektörün 8'inde artış var. Gıda, giyim ve deri ürünlerinde üretim artıyor. En fazla yeni sipariş artışı ana metalde. Diğer ülkelere kıyasla pozitif ayrışma devam ediyor" dedi.

Haberler 02.09.2020 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, Türkiye malat Satn Alma Yöneticileri Endeksindeki (PMI) austos ay verilerine ilikin, 10 sektörün 8inde art var. Gda, giyim ve deri ürünlerinde üretim artyor. En fazla yeni sipari art ana metalde. Dier ülkelere kyasla pozitif ayrma devam ediyor. ifadelerini kulland.

Bakan Varank, Twitter hesabndan, stanbul Sanayi Odas tarafndan açklanan Türkiye malat PMI verisine ilikin deerlendirmede bulundu.Austosta temmuza göre endeksin bir miktar gerilemesine karn 54,3lük deerle eiin üzerinde olduunu ve canlanmay gösterdiini vurgulayan Varank, 10 sektörün 8inde art var. Gda, giyim ve deri ürünlerinde üretim artyor. En fazla yeni sipari art ana metalde. Dier ülkelere kyasla pozitif ayrma devam ediyor. deerlendirmesinde bulundu.

Varankn paylamnda yer verdii grafie göre Türkiye, endekste austosta elde ettii 54,3lük deerle aralarnda ABD, çin, Almanya, Fransa, Rusyann da bulunduu pek çok ülkeyi geride brakt.

Ana Sayfaya Git