Bakan Yanık, ihtiyaç sahiplerine 450 milyon lira ek kaynak ayrıldığını açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kış mevsiminde ihtiyaç sahiplerine yönelik toplam 450 milyon lira ek kaynak ayrıldığını bildirdi.

Haberler 25.01.2022 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yank, yazl açklamasnda ihtiyaç sahiplerini k mevsiminin olumsuz etkilerinden korumaya yönelik çalmalarn aralksz sürdüünü vurgulad.

Hazrlanan ek kaynak ile önceliklerinin k aylarndaki ihtiyaçlarn karlanmas olacann altn çizen Yank, Bu kapsamda ilk etapta 220 milyon lira Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakflarna (SYDV) aktarld. Bu kaynak, ocak ve ubat aylarna ilikin. Hazrladmz ek kaynan ikinci ksm olan 230 milyon TLyi ubat ay sonunda vakflarmza aktaracaz. ifadelerine yer verdi.

KAYNAK AKTARILDI

K mevsiminin zorlu atlarnda vatandalar yalnz brakmamak için kaynaklar kullandklarn belirten Bakan Yank, Bu kapsamda ihtiyaç sahibi vatandalarn k mevsiminden olumsuz etkilenmemeleri için 450 milyon TLlik ek kaynak hazrladk. bilgisini paylat.

Bakan Yank, Bakanln sunmu olduu desteklerin ihtiyaçlar dorultusunda daha etkin kullanlmas için çalmalar yaptklarna iaret ederek, SYDVlere her ay düzenli olarak kaynak aktarldn ve bu dorultuda ihtiyaç sahibi vatandalara ayni ve nakdi yardmlar yapldn bildirdi.

Ana Sayfaya Git