Bakan Zeybekci'den flaş Rusya açıklaması: Biz de aynısını yaparız

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Rusya'nın domates ihraç edecek firmalara getirdiği sayı kısıtlamasına ilişkin, "Şirket sayısının sınırlanmasına kesinlikle karşıyız. Gerekirse biz de aynısını yaparız, şirket seçerek ithalatımızı öyle yaparız" dedi.

Haberler 20.03.2018 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

EKONOM Bakan Nihat Zeybekci Rusyaya ya meyve ve sebze ihracatndaki son duruma ilikin deerlendirmede bulundu. Ürün bazl yasan kalkmasnn ardndan, bu ülkenin ya meyve ve sebze ihracatndaki bütün kstlamalar kaldrmasn beklediklerini bildiren Zeybekci, domates ihracatnda uygulanan, irket snrlamas ve irket says gibi belirlemelere kesinlikle kar olduklarn söyledi.

Zeybekci, bu konuyla ilgili temaslarnn devam ettiine deinerek, Kasm 2015teki talihsiz olaydan sonra konmu yasaklarn kaldrlmasyla ilgili anlayla ve sabrla bekledik. Baktk gördük ki olmuyor, ayn uygulamalar biz de balattk. Onun üzerine çözüme doru gittik. Buradaki talebimizi de gayet net eklide kendilerine bildiriyoruz, diyoruz ki yapmayn ifadesini kulland.

GEREKRSE BZ DE AYNISINI YAPARIZ

irketleri Ekonomi Bakanlnn belirledii yönünde bir yanlg olduuna dikkati çeken Zeybekci, sözlerini öyle sürdürdü:

Rusyann gelip de kim domates ihraç edecek, ya sebze ve meyve ihraç edecek diye bunlar akredite etmesi, sertifikalandrmas ya da seçmesini kabul etmek mümkün deil. Bunu da açkça söylüyoruz. Onun hazrlklarn yapyoruz. u anda Rusyadan yaptmz tüm ithalat kaydediyoruz. Bunun tek bir amac var. Gerekirse biz de aynsn yaparz. Biz de irket seçerek ithalatmz öyle yaparz.

VZE PROSEDÜRÜ...

Zeybekci, Türk irketlerine yönelik vize prosedürlerinin uzun tutulduuna iaret ederek, Önümüzdeki günlerde bu tarz vizeyle ilgili uzun süren süreçlerin kaldrlmasyla ilgili de yine bildiimiz yöntemlerle bir çkmz olacak diye konutu.

BOOKING.COM çN HL GELME BEKLYORUZ

Booking.com irketiyle yapt görümeler sonrasnda bir gelime olup olmadna yönelik soru üzerine de Zeybekci, turizm sezonunun artk baladn vurgulad.

Ekonomi Bakan Zeybekci, sezon balamadan önce bu konuda gelime beklediini anmsatarak, Türkiyede Bookingin bir ofis açmasn, mahkemede faaliyetleri yasaklayan sebepleri ortadan kaldrmaya yarayacak bir ofis açmasn ve Türkiyede fatura kesmesiyle ilgili beklentimiz yüksekti. u anda kadar bir gelime olmad ama olmasn hala bekliyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git