Bakanı'ndan borç uyarısı!

Bakan Fatih Dönmez, enerji sektörüyle görüşmelere başladı. Dönmez, hafta başında elektrik üretim ve dağıtım şirketlerinin yöneticileriyle bir araya geldi. Elektrik dağıtım şirketlerini, devletten aldıkları elektrikten doğan borçlarını ödemeleri konusunda uyardı.

Haberler 20.07.2018 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Fatih Dönmez, elektrik üretim ve datm irketlerinin 50 milyon dolar at belirtilen kredi borçlar için daha önce bankalarla görütüklerini, görümelerin devam edeceini söyledi.

Enerji Bakan Dönmez, pazartesi günü elektrik üretim ve datm irketlerinin çat örgütleri ELDER ve EÜDün yöneticileriyle ayr ayr bir araya geldi. Üreticiler, elektrikte maliyet bazl fiyatlandrmann ve fiyatlarda öngörülebilirliin önemini vurgulad. Üretim sektörünün, bankalara 42 milyar dolar dolaynda borcu bulunduunu, her yl 3 milyar dolar kredi geri ödemesinin olduunu kaydettiler. Döviz kurunda yaanan art nedeniyle ödemelerde zorlandklarn belirttiler. ELDER de elektrik datm ve perakende sektörünün sorunlarn ve beklentilerini dile getirdi.

BORç UYARISI GELD

Bakan Dönmez, elektrikte görevli tedarik irketlerini, Elektrik Üretim A bünyesine katlan Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt Aye (TETA) olan ve 1.3 milyar TLyi at belirtilen borçlar konusunda uyard. Dönmez, Borç biriktirmeyin, zamannda ödeyin. Borç tutar, teminatlar amasn dedi.

Dönmez, elektrik üretim ve datm irketlerinin kredi borçlar için daha önce bankalarla görütüklerini, görümelerin süreceini söyledi. Dönmez, elektrikte serbestlemeden ve piyasa mekanizmasndan ödün verilmeyeceini, piyasay güçlendirecek admlarn atlmaya devam edeceini kaydetti.

Türkiyede, 21 elektrik datm bölgesi bulunuyor. Özel sektör elektrik datm ve perakende irketleri, bölgelerindeki abonelere satmak üzere piyasann yan sra EÜA bünyesine katlan TETAtan da önemli miktarda elektrik alyor. Baz datm irketleri, döviz kurunun yükselmesi, iletme maliyetlerinin artmas nedeniyle son dönemde TETAa borçlarn ödemekte zorlanyor.

Ana Sayfaya Git