Bakanlık Ramazan’da ucuz et için düğmeye bastı

Gıda Bakanlığı, Ramazan ayında artan et talebi üzerine kırmızı et fiyatlarını yükseltmek isteyen spekülatörleri engellemek için harekete geçerken; Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından yürütülen ucuz et projesini de sürdürecek

Haberler 12.05.2018 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

GIDA Tarm ve Hayvanclk Bakanl, ramazan aynda artan et talebi üzerine krmz et fiyatlarn artrmak isteyen spekülatörleri engellemek için harekete geçerken, Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafndan yürütülen ucuz et projesini de sürdürecek. Bakanlk, 81 ilde maazas bulunan iki marketle daha anlama salayarak, BM ve A101le birlikte 4 marketin toplamda yaklak 20 bin ubeden ucuz eti vatandan sofrasna ulatracak.

ET BALIK KURUMLARINDA ET

Bunun yan sra, yerli üreticinin desteklenmesi ve hayvan varlnn artrlmas için balatlan 250 bin düve projesi kapsamnda hayvanlarn datm yarn balayacak. Öte yandan Gda Tarm ve Hayvanclk Bakanl da ramazanda et fiyatlarnda artn engellenmesi için spekülatörlere geçit vermeyecek. Cumhurbakan Tayyip Erdoann müjdesini verdii 500 bin anaç koyun ve 250 bin düve projeleri kapsamnda Tarm Bakan geçtiimiz günlerde rnakta anaç koyun projesi kapsamnda üreticilere koyun datmn balatmt. Proje kapsamnda 500 bin anaç koyun projesinden faydalanmak isteyen yetitiricilere 300 baa kadar anaç koyun verilerek, yl sonuna kadar 500 bin koyunun datm salanacak.

O K MARKET MGROS VE OK MU?

BAKANLIIN ucuz et sat için yetki verdii Bim ve A101den sonra 2 markete daha yetki vereceini açklamasyla gözler ok ve Migrosa çevrildi. çünkü ucuz et sat için 81 ilde maaza bulunma art aranyor. Sektör temsilcileri bu artlara uyan iki marketin Migros ve ok olduunu dile getiriyor. Migros marketlerinde 1 hafta boyunca kymay 29 liradan, kuban ise 30 liradan satmt.

Ana Sayfaya Git