Bakanlıktan tarımsal desteklere sıkı denetim

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, tarımsal desteklere ilişkin kontrollerin artırılacağını belirterek, "Eğer verdiğimiz destekler yanlış yerlere gittiyse onun parasını il müdüründen alırım." dedi.

Haberler 16.01.2018 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fakbaba, tarmsal desteklerin faydasna dikkati çekti.

Söz konusu desteklerin amacna uygun kullanlp kullanlmadnn yüzde 100 denetlenemediini ifade eden Fakbaba, Eer verdiimiz destekler yanl yerlere gittiyse onun parasn il müdüründen alrm. çünkü bu paralarda tüyü bitmemi yetimlerin ve 80 milyonun hakk var. diye konutu.

TARIMSAL DESTEKLEME

Fakbaba, desteklere yönelik denetimlerde takm çalmasnn önemine deinerek, Bu i bir takm oyunu, tek bana bir bakann ya da merkezdeki bürokratn baarl olmas mümkün deildir. Baar asl yerelde olur. Bu balamda çok ciddi çalmalarmz var. Arkadalarma inanyor ve güveniyorum, çok dikkatli olacaklar, ölçüp biçecekler. ifadesini kulland.

STKlar da desteklerin kontrolü sürecine dahil etmeyi düündüünü anlatan Fakbaba, böylece desteklerde daha effaf olunabileceini, kime ne verildiinin, neticesinin ve takibinin daha rahat yaplabileceini söyledi.

Fakbaba, Kanunlara aykr bir ilem tespit edilirse hem kendi arkadamz hem de o paray alan savcla veririm. dedi.

Ana Sayfaya Git