Bakanların yorumları!

Türkiye ikinci çeyrekte yüzde 21.7 büyüdü. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş büyüme rakamlarına ilişkin Twitter'dan açıklamalarda bulundu.

Haberler 02.09.2021 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hazine ve Maliye Bakan Lütfi Elvan, ikinci çeyrek büyümesinin yüzde 57sinin yatrmlar ve net d talepten geldiini belirterek, Gelir dalm adaletini daha da iyiletirecek bir büyümeyi sürekli klmann çabasndayz dedi.

Bakan Elvan, Twitterdaki hesabndan Türkiyenin ikinci çeyrekte yüzde 21,7 büyümesine ilikin açklama yapt. Bakan Elvan, kinci çeyrek büyümesinin yüzde 57si yatrmlar ve net d talepten geldi. Sürdürülebilir ve kapsayc bir büyüme için, düük enflasyon, kur istikrar ve öngörülebilirlik kritik öneme sahip. Gelir dalm adaletini daha da iyiletirecek bir büyümeyi sürekli klmann çabasndayz dedi.

BAKAN MU: TÜRKYE HRACATLA BÜYÜYOR

Ticaret Bakan Mehmet Mu, 2nci çeyrekte yüzde 21,7 ile rekor bir büyüme kaydedildi. Mal ve hizmet ihracatmzn büyümeye katks 10,8 puan oldu. Bu deer, 1998den bu yana kaydedilen en yüksek katkdr dedi.

Ticaret Bakan Mu, Twitterdaki hesabndan yapt açklamada, Türkiyenin ihracatla büyümeye devam ettiini belirtti. Bakan Mu, 2nci çeyrekte yüzde 21,7 ile rekor bir büyüme kaydedildi. Mal ve hizmet ihracatmzn büyümeye katks 10,8 puan oldu. Bu deer 1998den bu yana kaydedilen en yüksek katkdr. Büyümenin yars mal ve hizmet ihracat kaynakl gerçeklemitir. Net mal ve hizmet ihracatnn büyümeye katks ise 6,9 puan olarak gerçekleti. hracatta ilave destekler, uzak ülke stratejisi ve e-ihracat gibi alanlarda atacamz admlarla bu katky daha da artracaz. Yatrm, üretim ve ihracat temelinde büyümeye devam edeceiz ifadesini kulland.

FUAT OKTAY: BÜYÜME YAKLAIMIMIZ DEVAM EDECEK

Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, Türkiye ekonomisi 2021in ikinci çeyreinde yüzde 21,7 büyüdüünü belirterek, Büyüme yaklammz bundan sonra da devam edecek dedi.

Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, Twitter hesabndan yapt açklamada, G20de en büyük 2nci büyüme yine Türkiyeden. 2021 2nci çeyrekte ekonomimiz yüzde 21,7 büyüdü. Sanayimizin ve ihracatmzn büyümedeki etkisini görmek ayrca memnuniyet verici. Güçlü, sürdürülebilir, dengeli ve kapsayc büyüme yaklammz bundan sonra da devam edecek dedi.

Ana Sayfaya Git