Bakanlık: İstanbul Boğazı köprülerinden günde 468 bin 636 araç geçiyor

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İstanbul'da 15 Temmuz Şehitler, Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim köprülerinden günlük ortalama toplam 468 bin 636 aracın geçiş yaptığını bildirdi.

Haberler 19.12.2017 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP stanbul Milletvekili Sezgin Tanrkulunun stanbuldaki trafik sorunu ve köprüler ile ilgili yazl soru önergesine Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakanl Strateji Gelitirme Bakanl yant verdi. Bakanlktan verilen yantta, stanbulun trafik sorununun çözümüne yönelik yürütülen büyük projelerden bazlarnn tamamlanarak hizmete girdii, bazlarnda ise çalmalarn devam ettii belirtilerek, unlar kaydedildi:

Bunlardan en önemlileri; iki ktay birbirine balayan Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Avrasya Tüneli hizmete açlm olup, halen kullanlmakta olan 15 Temmuz ehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsünün trafik yükü hafifletilmitir. Bunlara ilave olarak ina edilen ve edilmekte olan otoban, çevre ve balant yollarnn da tamamlanarak hizmete girmesiyle stanbul ilinin trafii önemli ölçüde rahatlayacaktr.

Bakanln yantnda, stanbul Boaz köprülerinin araç istatistikleri de paylald. Yantta, günlük ortalama olarak 15 Temmuz ehitler Köprüsünden 185 bin 262, Fatih Sultan Mehmet Köprüsünden 183 bin 374 ve Yavuz Sultan Selim Köprüsünden ise 100 bin aracn geçi yapt belirtildi. Bakanln, soru önergesine verdii yantta öyle denildi:

Yavuz Sultan Selim Köprüsü balant yolunun bulunduu 04 Otoyolu Kurtköy kesiminde yaanan trafik younluu, ayn kesimde Mecidiye Kavann açlmasyla azalmtr. Yavuz Sultan Selim Köprüsünün iletmeye açlmasyla birlikte tüm kamyon ve ar vastalar bu yola yönlendirilmi, bunun sonucunda da Mahmutbey Gieler Yavuz Sultan Selim Köprüsü katlmnda trafikte younlamalar olduu bilinmektedir. Bu sorunun çözümü için de inas halen devam eden Kuzey Marmara Otoyolunun çatalca balantlarnn yapmna balanm ve 2018 yl sonunda hizmete girmesi planlanmtr.

AVRASYA LE YILDA 52 MLYON SAAT

Bakanln yantnda; Avrasya Tünelinin de açlmasyla, trafik younluu fazla olan Asya Yakasndaki D-100 Karayolu ve Avrupa Yakasndaki Kennedy Caddesi arasndaki mesafenin ksaltld, balant yollarnn iyiletirilmesi ve akc hale getirilen güzergh sayesinde de tüneli kullananlarn ktalararas yolculuunun yaklak 15 dakikada tamamland belirtildi. Yantta öyle denildi:

stanbulda seyahat süresini ksaltan Avrasya Tüneli ile stanbullular ylda 52 milyon saat zaman kazanmaktadrlar. Ayrca, trafiin çok youn olduu, Kazlçeme-Göztepe hattnda yolculuk süresi 15 dakikaya indirilmitir. Tarihi Yarmadann dousunda kayda deer oranda trafik azalmas ile 15 Temmuz ehitler Köprüsü ile Galata ve Unkapan köprülerindeki araç trafiinde hissedilir rahatlama salanmtr. Avrasya Tüneli, stanbuldaki mevcut havaalanlar arasnda en hzl ulam imknn sunmaktadr.

ARAç SAHB OLMA TALEB TRAFK YOUNLUU SEBEB

CHPli Sezgin Tanrkulunun yazl soru önergesine verilen yantta, vatandalarn araç sahibi olma talebinin artarak devam etmesinin, yaplan yatrmlara ramen stanbuldaki trafik younluunun artmasnn balca nedeni olduu ifade edildi. Kentteki trafik sorunun çözümüne yönelik olarak, stanbul Büyükehir Belediyesi, stanbul Emniyet Müdürlüü ve dier kurumlarn koordineli olarak çalt, bu balamda yaplan metro çalmalar ve dier büyük projelerin de stanbulun trafik sorununun azaltlmas amacyla hayata geçirildii ifade edildi.

Ana Sayfaya Git