Bakanlıkta hazırlıklar başladı! Cezalar artık...

Maliye Bakanlığı, bir yıldır kullandığı e-Tebligat Sistemi’ni diğer kamu kurumlarının da kullanımına açacağını açıkladı. Meclis’te planlanan teklifin yasalaşması halinde trafik ve karayollarındaki Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) cezaları gibi birçok idari para cezası vatandaşlara artık elektronik ortamda gönderilecek.

Haberler 27.05.2017 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mecliste görüülen e-Tebligat Sistemine ilikin deerlendirmelerde bulunan TÜRKKEP Yönetim Kurulu Bakan M. Kurtulu Nevruz, her firma için zorunlu olan e-Tebligat adresi zorunluluunun, artk hukuki sürece girmi bireyler için de zorunlu olacan belirtti.

Önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulunda görüülmesi planlanan Elektronik Tebligat Sistemi (e-Tebligat) Kanununda deiiklik teklifi kabul edilirse, Hzl Geçi Sistemi (HGS) cezalar gibi birçok idari para cezas vatandalara artk elektronik ortamdan gönderilecek. Elektronik Tebligat hakknda bilgi veren TÜRKKEP Yönetim Kurulu Bakan M. Kurtulu Nevruz; Elektronik Tebligat Sistemi, biliim sistemleri vastasyla muhatabn e-Tebligat adresine iletilmek üzere tebligatn gönderilmesini ve bu iletinin muhataba elektronik ortamda delillendirilerek tesliminin salanmasn ifade eder. Bu tebli fiziki ortamda yaplan tebligat ile ayn sonucu dourur dedi.

Pilot uygulama zmirde balad: Yarglama süresi yüzde 90 azald

zmirde gerçekletirilen pilot uygulamann yarglama süresini ciddi oranda azalttnn altn çizen Nevruz; Bu sistem ile birlikte zmirde ortaya konan pilot uygulamayla yarglama süresi yüzde 90 azald. Türkiyede u anda 4 buçuk milyon devam etmekte olan dava var. Bir davann taraflarn ve gönderilmesi gereken tebligat saylarn düünürsek yllk 13 milyon adet tebligat ortaya çkyor. e-Tebligat sayesinde gönderim skntlarn am olacaz. Hz kazanlrken isabetlilik de kazanlm olacak. Hata yapma riski azalacak. Hem maduriyetler ortadan kalkacak hem de kamu idareleri posta masraflarndan kurtulacak. Dünyada ilk kez Amerikada kullanlmaya balanan bu sistem toplam 14 ülkede uygulanyor. Türkiye ve Almanya özellik bakmndan benzer sistemleri kullanyor eklinde konutu.

E-Tebligat adresi artk her birey için zorunlu olacak!

Mecliste görüülecek teklifin kabul edilmesi durumunda kurumlar için zorunlu olan e-Tebligat adresi sahibi olma kuralnn bireyler için de geçerli olabileceinden bahseden Nevruz; e-Tebligat adresi zorunluluu artk hukuki sürece girmi bireyler için de zorunlu olacak. Örnein; boanma davas açtysanz e-Tebligat adresi almanz gerekecek. Ancak eer hali hazrda Kaytl Elektronik Posta (KEP) hesabnz varsa, bu hesab ayn zamanda e-Tebligat almak için de kullanabileceksiniz. Bu nedenle kiilerin e-Tebligat almak için KEP adreslerinin olmas yeterli dedi.

Ana Sayfaya Git