Bakanlıktan kara yolu taşımacılığında "fahiş fiyat" önlemleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nde yapılan düzenlemeyle, kara yoluyla yolcu terminal işletmecileri için yüzde 50 indirimli tavan ücret tarifesi koyduklarını, firmalara da taşıyacakları yolcuları başka firmalara 3 ay aktarabilme imkanı sağladıklarını belirterek, "Kara yoluyla yurt içi tarifeli yolcu taşımacılığı faaliyetlerine ilişkin taban ve tavan ücret tarifesini de belirleyerek, vatandaşlarımıza fahiş fiyatlar uygulanmasına son verdik." dedi.

Haberler 30.04.2020 - 23:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Karaismailolu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnna kar alnan tedbirler kapsamnda kara yolu yolcu tamaclnda firmalarn sefer saylarn azaltmak durumunda kaldn söyledi.

Seferlerin izne balanmasnn ardndan baz iletmelerin otobüslerini belli bir ksmn dolduktan sonra yola çkarmaya baladnn belirlendiini ifade eden Karaismailolu, öyle konutu:

Söz konusu durum nedeniyle vatandalarmz hem izin alma hem de otobüslerin belli oranda dolmasn beklemeleri nedeniyle terminallerde sabahlamak zorunda kalmaya balad. Bu durumun vatandalarn lehine düzeltilmesi amacyla Bakanlmza bal Ulatrma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüü tarafndan Karayolu Tama Yönetmeliinde sektöre yönelik geçici baz düzenlemeler yaptk. Kara yoluyla yolcu terminal iletmecileri için yüzde 50 indirimli tavan ücret tarifesini uygulamaya koyduk. Bu indirimle tarifeli yolcu tamacl yapan firmalar için tavan ücret tarifesi belirlenmi oldu. Bu sayede firmalarn düzenleyecei sefer saysn da artrmalarna vesile oluyoruz.

SEFERLERDE DEKLK KRTER

Yönetmelik kapsamnda baka düzenlemeler de yaptklarna dikkati çeken Karaismailolu, Firmalara, tayacaklar yolcular baka firmalara 3 ay aktarabilme imkan saladk. Böylece vatandalarmzn otobüs dolsun diye terminallerde beklemek durumda kalmasnn önüne geçeceiz. Hem vatandalarmzn sknt yaamadan gidecekleri yerlere ulamasn salayacaz hem de firmalarn bu süreçten daha az etkilenmesine vesile olacaz. ifadelerini kulland.

Karaismailolu, ayn düzenlemeyle tarifeli yolcu tamacl yapan firmalarn, zaman tarifelerinde yer alan seferlerini, bilet alm yolculara önceden haber vermek kaydyla 2 saat öncesinden deitirebilmelerine imkan saladklarn bildirdi.

KMSE VATANDALARIMIZ ÜZERNDEN HAKSIZ KAZANç ELDE EDEMEZ

Özellikle sefer saylarndaki azalma sonrasnda vatandalara fahi fiyatlarla bilet sat olduuna yönelik duyumlar aldklarn vurgulayan Karaismailolu, u deerlendirmede bulundu:

dare olarak bu süreçten yarar salamaya çalan merdiven alt firma ve kiilere gereken yaptrmlar uyguladk. Böyle bu süreçte kimse vatandalarmz üzerinden haksz kazanç elde edemez. Yaptmz düzenlemeyle de kara yoluyla yurt içi tarifeli yolcu tamacl faaliyetlerine ilikin taban ve tavan ücret tarifesini belirleyerek vatandalarmza fahi fiyatlar uygulanmasna son verdik.

Karaismailolu, uluslararas tama yapan firmalarn Kovid-19 salgn nedeniyle veri girilerinde yaadklar skntlar azaltacak önlemleri de aldklar bilgisini vererek, Bu düzenlemeyle UBAK zin Belgesi kullanan uluslararas tama yapan firmalarn ceza puanlarn 30 Hazirana erteledik. dedi.

LOJSTK SEKTÖRÜNE TEEKKÜR

Bakan Karaismailolu, Kovid-19 tedbirleri kapsamnda kara yolu tamaclnda faaliyet gösteren birçok firmann insanüstü gayret göstererek, vatandaa hizmet anlayyla çaltn söyledi.

Söz konusu firmalarn marketlerde raflarn dolmasn saladn, vatandalarn tüm ihtiyaçlarn karlamak için yollarda olduunu vurgulayan Karaismailolu, unlar kaydetti:

Bu vesileyle bata tüm salk çalanlarmz ve bu süreçte görev yapan tüm insanlarmz olmak üzere, yönetmeye gayret gösterdiimiz tamaclk sektöründe görünmez kahramanlar olan yol yapmndan denetleyicisine ve en önemlisi, bata gda, deterjan, hijyen malzemelerine kadar bunlar tayan, evimize, marketlerimize, eczanelerimize kadar getiren tüm lojistik çalanlarmza teekkürü bir borç biliyorum.

Ana Sayfaya Git