Bal kümesi merkesi!

Şırnak'ta, Dicle Kalkınma Ajansının (DİKA) 2018 Yılı Güdümlü Proje Desteği kapsamında, "Şırnak Bal Kümesi Geliştirme Merkezi" kurulacak.

Haberler 20.01.2018 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnak Valisi Mehmet Akta, Valilik makamnda düzenlenen imza töreninde, projenin kent için çok önemli olduunu ve bölgenin ksa zamanda bal ile anlacana inandn söyledi.

Projenin maliyetinin 5 milyon lira olacan dile getiren Akta, öyle devam etti:

GELTRME MERKEZ

rnak merkezde olmak üzere bütün bölgeye hitap edebilecek etapta çok büyük bir proje olacak. Bu proje kapsamnda öncelikle bir laboratuvar ve analiz merkezi üniversitemizin bünyesinde kurulacak. Petek üretimi, kovan üretimi, ana ar üretimi dahil olmak üzere arclkla ilgili bütün üretim faaliyetlerini yapabileceimiz, tantmn ve pazarlamasn da içeren çok geni kapsaml bir proje olacak. rnak yöresi, özellikle Beytüebap ve Farain bölgesinin bal Türkiyede tannan, bilinen bir bal çeididir ve yüzde 100 organiktir. nallah bu proje ile hem rnakn hem de çevre il ve ilçelerin arclk, bal üretimi potansiyeli çok daha yükseklere çkacaktr.

Aktan konumasnn ardndan rnak Valilii, DKA, rnak Üniversitesi, rnak Ticaret ve Sanayi Odas, rnak Esnaf ve Sanatkarlar Odas, Gda, Tarm ve Hayvanclk l Müdürlüü ve rnak Ar Yetitiricileri Birliinin ortaklaa yürütecei proje için protokol imzaland.

Ana Sayfaya Git