Bal üreticilerine güneş enerjili baraka desteği

Büyükşehir Belediyesi, kentte kaliteli bal üretimini artırmak, üreticilerin barınma sorununu gidermek amacıyla 30 çiftçiye güneş enerjili arıcı barakası dağıttı.

Haberler 22.05.2019 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, yerel üreticileri desteklemeye devam ediyor. Büyükehir Belediyesi Muhtarlk leri Daire Bakanl, Diyarbakr Ar Yetitiricileri Birlii ve Diyarbakr Bal Üreticileri Birlii ile beraber kaliteli bal üretimini arttrmaya katk salamak amacyla Arc Barakas ve Enerji Tasarrufu Salayan Sistemler Projesi kapsamnda 30 üreticiye arc barakas datt. Daha önce üreticilere güne enerji panellerini datan Büyükehir Belediyesi Muhtarlk leri Daire Bakanl ekipleri, hazrladklar barakalar üreticilere teslim etti.

GÜNE ENERJL BARAKA

Barakalar 2 metre yüksekliinde ve 12 metrekareden oluuyor. Olumsuz hava artlarndan etkilenmemesi için d yüzeyi galvanizli sac, iç yüzeyi 6 milimetre kontrplak olup aras 25 milimetre straforla doldurulan barakalar, sökülüp taklabilir portatif bir yapya sahip. Barakalarda 1 adet kap 3 adet pencere olup ayrca haerelerden koruma amacyla kap ve pencerelerde sineklik takld. Barakann iç ksmnda üreticilerin mutfak amacyla kullanmas için 3 adet raf yerletirildi.

Bal Üreticileri Birlii Bakan Ali Rza Demir, barakalarn bal üreticilerinin ikinci evi gibi olduunu belirterek, güne panelleri ve barakalar sayesinde üretimlerin arttn söyledi. Demir, Örnein telefonumuzu arj etmek için bile köye gitmek yerine güne enerjisi ile arj yapp burada daha çok i yapyoruz. Demir, güne panelleri ve barakalar için Büyükehir Belediyesi yetkililerine teekkür etti dedi.

Ana Sayfaya Git