Bamya kilosu 18 TL'lik etiketi ile cep yakıyor

LEZZETİYLE damakları şenlendiren bamya, etiketiyle cep yakıyor. Tarladan sofraya binbir zahmetle getirilen bamya, kilosu 18 TL'den satışa çıkarılıyor.

Haberler 10.07.2019 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Besin deeri yüksek, vitamin, magnezyum ve mineral deposu olan bamya, pazar tezgahlarna dütü. Kilogram fiyat 10- 20 TL arasnda deien bamyay satamadklarn söyleyen pazarc esnaf, fiyatlarn gelecek günlerde daha da artacan vurgulad. Evli ve 3 çocuk annesi pazarc Özlem Sezin, bamyann fiyatnn yüksek olmasnn yetitirme ve toplanma aamasndaki zorluklardan kaynaklandn ifade etti. Sezin, Bamya, toplamas zor, eziyetli bir ürün. Buna ramen fiyat normal. Bana göre en az 15 lira olmal ki çiftçinin de satann da emei korunmal dedi. Bamya sat yapamadklarn kaydeden Sezin, alclarda para olmadn bu nedenle ürünü tarladan geli fiyatna satmak zorunda kaldklarn belirtti. Bamyann kilogramn 18 TLden satan pazarc Okay Tunç da fiyatnn normal olduunu öne sürerek, öyle dedi:

PAMYANIN FYATI

Bamya üretimi emek ister. Bamya üreten bir çiftçi, baka bir ile uraamaz. Her gün ilgi ister. En zor içiliktir. laçlamas, sulamas, gübrelemesi ayr ayr. Bamya çiçek açyor. Bunun için sabah ezannda kalkarsn karanlkta açm bamyalar toplarsn. Yetitirilmesindeki emei bilmeyenler, pahallln anlayamaz. Bu emee göre fiyat az bile. Ayrca çok az yetiiyor. Bu nedenle fiyat dümez, aksine artabilir. Bamya alc bulsa, fiyat daha da yükselir. Alc olmad için fiyat düük.

Pazarc Cemal Üçgül ise bu yl fazla ekim yaplmad için ürünün az olduunu söyleyerek, Bamyann toplamas çok zor. Zahmetli bir ürün olduu için bir çok kii ekmekten vazgeçiyor. Bu nedenle ürün az, bu da fiyatn etkiliyor. Ancak müteriler fiyatn yüksek olarak alglamasn, gerçekten bunun eziyetini üreten, tarlada çalan bilir. Ayrca gübre, ilaç, mazot fiyatlar yüksek. Bu da ürünün sat fiyatna yansyor diye konutu.

Geçen hafta bamyay 10 liraya aldn imdi ise fiyatnn 18 TLye çktn kaydeden Aysel Güler de artk kiloyla alamadn, yalnza 250 gram alabildiini belirtti.

Ana Sayfaya Git