“Banka kartlarındaki puanlar 2 yıla kadar kullanılabilecek”

Yıl sonu yaklaşıyor, kart kullanıcıları yıl boyu biriken puanlarını geçerlilik süreleri dolmadan harcamanın yollarını arıyor. Seyahat platformu Turna.com her yıl sonu tekrar eden bu arayışın geride kalması için adım attığını açıkladı. Biriken puanların ömrü seyahat harcamaları için 2 yıla kadar uzatılabilecek.

Haberler 18.12.2020 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2020 yln geride brakmaya günler kalrken vatanda yl boyu yapt harcamalar gözden geçiriyor. Bu harcamalar sonucunda bankalarn sunduu puan kampanyalaryla da olabildiince tasarruf salamaya çalyor. Ancak yetkililer, banka ve kredi kartlarnda biriken puanlarn bir ksmnn geçerliliinin sona ererek 31 Aralkta silinecei konusunda uyaryor. Tüketicilerin bir ksm bu durumdan habersizken, puanlarnn silineceini örenenler ise puanlarn en verimli ekilde kullanmann yollarn aryor.

Her yl sonu geldiinde puanlarnn geçerlilii için endielenen tüketicilere ise iyi haber, online uçak ve otobüs bileti platformu Turna.comdan geldi. Gelitirdikleri Kart Puan Aktarma özellii ile kart puanlarnn uzun vadede ve seyahatler için bilet satn almlarnda kullanlabileceini söyleyen Turna.com Genel Müdürü Dr. Kadir Krmz, Pek çok vatandan yl sonu geldiinde puanlarn harcayacak yer bulmakta sknt yaadn görüyoruz. Tüketiciler, bundan böyle banka veya kredi kartlarnda biriken ve geçerlilii yl sonunda sona erecek puanlar Turna.com hesabna aktararak, aktarm gününden itibaren 2 sene boyunca uçak ve otobüs bileti satn almak için kullanabilecek ifadelerini kulland.

AKTARIMDA 3 BOYUTLU GÜVENLK SSTEM KULLANILIYOR

Dr. Kadir Krmz, puan aktarm sürecinin nasl ilerlediine yönelik detaylar ise öyle aktard:

Kart puanlarn Turna.com hesabna aktarma ilemini birkaç admda gerçekletirmek mümkün. Üye girii yapldktan sonra, kart puan aktarma ilemi iki admda gerçekleiyor. Puanlarn bulunduu banka veya kredi kartnn bilgileri girilerek kart puan sorgulama ilemi yaplyor. Sorgulama sonucunda, gösterilen kart puannn tamam veya bir ksm seçilerek Turna.com hesabna aktarma admna geçiliyor. Puanlar hesaba aktarlrken 3D ileminden geçirilerek Visa ve Mastercard standartlarna uygun, güvenli bir ekilde gerçekletiriliyor. Bu ilem yaplrken kart bilgileri, hiçbir ekilde kaydedilmiyor ve dorudan bankaya iletiliyor. Ayrca kullanclar ne kadar kart puan olduunu da kolayca örenebiliyor.

Ana Sayfaya Git