Banka ve kredi kart pazarının 5'te biri TROY logolu olacak

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko, TROY logolu kart adedinin 10 milyonu aştığını belirterek, "2026'da TROY logolu kart adedinin pazarın yüzde 20'sini oluşturmasını hedefliyoruz." dedi.

Haberler 20.01.2020 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Canko, Türkiyenin ödeme yöntemi (TROY), BKM Express ve Bilgiguvende.coma ilikin deerlendirmede bulundu. Türkiyenin ilk ve tek kartl ödeme alt yaps olan TROYun bugün 26 banka, 5 elektronik para kuruluu olmak üzere toplam 31 üyesi bulunduunu belirten Canko, bu üyelerin Türkiye kartl ödemeler pazarnn yüzde 100ünü temsil ettiini söyledi.

TROY logolu kart adedinin 10 milyonu atn ifade eden Canko, 2026da ise TROY logolu kart adedinin pazarn yüzde 20sini oluturmasn hedefliyoruz. Türkiyenin yerel deerlerinden ilham alyor, TROY logolu kartlarla ülkemizin kendi ödeme yöntemine kavumasn mümkün klmann gurur ve mutluluunu yayoruz. diye konutu.

Canko, sunduu ürün ya da hizmetin toplumsal faydaya dönümesi, yenilikçi ürünlerin hzl bir ekilde pazara sunulmas ve yeni teknolojilere herkesin ulamas hedefleriyle hareket eden TROYun, bu amaç dorultusunda TROY novasyon Merkezini 2016 ylnda kurduunu hatrlatt.

TROYun mobil temassz ödeme teknolojisi sayesinde Android ve iOS cihazlarla temassz, hzl ve güvenli ödeme yapldna dikkati çeken Canko, öyle devam etti:

Hayatn her alannda hzl ve güvenli ödeme deneyimi için TROYun karekodla ödeme çözümü de hazr. Dier yandan, TROY novasyon Merkezi tarafndan gelitirilen çip entegrasyonuyla birlikte giyilebilir teknolojilerle de ödeme yaplmaya baland. Bilekliklere entegre edilen bu çip ile kullanclar temassz ödeme yapabiliyor. Amacmz ödeme teknolojilerinde Türkiyeye özgü çözümler getirerek Türkiyede fark yaratmak.

BKM Express ile 9,6 milyon TL ba yaplmasna araclk ettik

Soner Canko, 7 yl önce hayata geçirdikleri ve 40 binden fazla i yerinde 1,8 milyon kullancya hizmet veren Türkiyenin Dijital Cüzdan BKM Expressle bugün web, mobil ve maazalarda ksacas her yerde hem güvenli hem kolay ödeme yaplmasn saladklarn belirtti.

BKM Express olarak sivil toplum ile STKlar arasnda köprüler kurmay ve ba kültürünü dijitalletirmeyi misyon edinerek dijital ba özelliini hayata geçirdiklerini ifade eden Canko, dijital ba özelliiyle 2015 ylndan bugüne kadar 250 sivil toplum kuruluuna (STK) 394 bin ilem adediyle 9,6 milyon TL ba yaplmasna araclk ettiklerini aktard.

Ana Sayfaya Git