Bankalardan kurumsal ve ticari müşterilere iki kredi paketi

Türkiye Bankalar Birliği, sektör farkı olmaksızın salgından ekonomik olarak olumsuz etkilenen kurumsal ve ticari müşterilere iki kredi paketinin devreye alındığını belirtti

Haberler 28.03.2020 - 11:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Bankalar Birlii (TBB), bankaclk sektörünün, salgndan ekonomik olarak olumsuz etkilenen kurumsal ve ticari müterilere iki kredi paketi uygulamaya aldn bildirdi.

TBB, çek Ödeme Destek Kredisi ve Kredi Destei hakknda yazl açklamada bulundu.

Açklamada, koronavirüs salgnnn istihdam, üretim, ticaret ve ödeme sistemine olas etkilerini en az düzeyde tutmak amacyla uygulamaya alnan Ekonomik stikrar Kalkan tedbirlerinin salkl olarak ilemesi ve ekonomik faaliyetin desteklenmesi için bankaclk sektörü tarafndan uygulamalar balatld belirtildi.

Hazine destekli, Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti ile bata KOBler olmak üzere kurumsal ve ticari müterilerin, bugüne kadar gerçek ticari ilemlerine dayal olarak keide ettikleri ve edecekleri çeklerinin ödenmesi amacyla, her bir banka tarafndan ayr ayr belirlenmek üzere tahsis edilen limitler dahilinde kredi kullandrlmaya devam edilecei bildirilen açklamada, çek Ödeme Destek Kredisi ile müterilerin ticari itibarlarnn korunmasna katk salanmasnn amaçland ifade edildi.

Açklamada, kredi desteinin 3 ay anapara ve faiz ödemesiz, toplam 12 ay vadeli ve yllk yüzde 9,5 faizli olaca bildirildi.

- Kredi destei

Açklamada, uygulamaya ek olarak bankalarn, bata KOBler olmak üzere kurumsal ve ticari müterilerin iletme sermayesi ihtiyaçlar için Ekonomik stikrar Kalkan Kredi Desteine de balayaca vurguland.

Kredi desteini kullanacak firmalarn, ubat ay sonu itibaryla kaytl çalan saylarnda kredi vadesi boyunca azaltma yapmamalar ön koulu bulunduu kaydedilen açklamada, teminat eksii bulunan müterilerin, krediye eriim imkan için Hazine destekli KGF kefaletinin de salanabilecei ifade edildi.

Açklamada, kredi desteinin 3 ay anapara ve faiz ödemesiz, toplam 12 ay vadeli ve yllk yüzde 9,5 faizli olaca bildirildi.

Sektör fark olmakszn, salgndan ekonomik olarak olumsuz etkilenen kurumsal ve ticari müteriler her iki kredi paketine de bavurabileceinini alt çizilen açklamada, uygulamaya katlacak olan bankalarn, katlmlarn en ksa sürede kamuoyuna duyurup, 30 Mart 2020den itibaren talep kabul etmeye balayacaklar kaydedildi.

çek Ödeme Destek Kredisi kapsamnda KOB ve KOB d iletmeler baznda azami kredi tutarlar öyle:

Yllk ciro (TL) Azami kredi tutar (TL)

0-25 milyon 1 milyon

25-125 milyon 5 milyon

125 milyon üzeri 10 milyon

Kredi destei kapsamnda KOB ve KOB d iletmeler baznda azami kredi tutarlar öyle:

Yllk Ciro (TL) Azami kredi tutar (TL)

0-25 milyon 5 milyon

25-125 milyon 25 milyon

125 milyon üzeri 50 milyon

Ana Sayfaya Git