Başaklar yükseldi

Diyarbakır’ın kalbi Bağlar ilçesinde şimdi huzur rüzgarı ve Ak Partili belediye tarafından dev bazalt taşlarından temizlenerek tarıma kazandırılan topraklarda tarım bereketi yaşanıyor.

Haberler 29.04.2021 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ylmaz YAAR

DYARBAKIR-Diyarbakrn 36 ilden büyük merkez ilçesi Balarda yllar sonra oluan huzur iklimi ve belediyenin yapt hizmetlerle yaanan deiim yaamn her alanna yansyor.

Dünyada tarmn yapld ilk yer olarak bilinen verimli Mezopotamya topraklarnda belediye tarafndan talardan temizlenerek tarma açlan araziler, yllardr bu nedenle üretim yapamayan bölgedeki çiftçiler ve köylüler için umut oldu. Sönmü volkanik da olan Karacadadan kopan dev talarn kapsad araziler belediye tarafndan temizlenerek bir bir tarma açlrken, iki yl öncesine kadar kaderine terk edilen topraklarda imdi budaydan mercimee kadar bir çok tarm ürünü yetitiriliyor.

Bölgedeki çiftçiler çok Mutlu

Bir yandan belediyenin i makinalar harl harl çalarak talar temizlerken, ayn anda tarma açlan arazilerde yükselen baaklar etrafa farkl bir hava veriyor. Üretimin,umudun ve huzurun sesi bir anda gökyüzüne yükselerek Karacada yeni bir tarm merkezi olma yolunda kymetli hale getiriyor.

Daha önce arazilerini kullanamayan bölgedeki vatandalar bu durumdan çok memnun. çiftçilikle uraan Mehmet çelik,Buralar kaya ve büyük talarla doluydu. Hiçbir ey ekemiyorduk. Arazilerimiz böyle heba oluyordu. Allah raz olsun belediye bakanmzdan, arazilerimiz bu sayede tarma açld. Bundan dolay çok mutluyuz. Allah kendisinden ve bu imkan veren Cumhurbakanmzdan raz olsun dedi.

Topraklarmzda Artk Huzur Ve Üretim Var

Karacadan verimli topraklarnn bugüne kadar tarm için yeterli seviyede deerlendirilememesinin önemli bir kayp olduunu belirten Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu,Cumhurbakanmz sayn Recep Tayyip Erdoann liderliinde yürütülen mücadele ve yaplan yatrmlarla bölgemiz hak ettii huzur ortamna kavutu. Bizler de belediye yönetimini devraldktan sonra uzun yllar ihmal ve istismar edilen bölgeyi ayaa kaldrmak için hizmetlere younlatk. çok ükür bugün bu arazilerde baaklar yükseliyor. Bunu görmek bile mutluluk verici. Hamd olsun hem üretim hem hizmet var ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git