Başaramazsınız denileni başardılar

Diyarbakır’da kadınların iş hayatına katılımını sağlamak amacıyla açılan mesleki eğitim kurslarından mezun olan 2 kadın, kendilerine ait tasarım atölyesi ve dikimevi kurdu. 16 yıllık evli Songül Karakaş (36), Bağlar Belediyesi'nin açtığı mesleki eğitim kursunda 2 yıl eğitim gördükten sonra kursiyer arkadaşı Ayşegül Koşan ile bu işe başladıklarını belirterek, "Kadınlar kendilerine güvensin ve hiçbir zaman pes etmesinler. Ben hiçbir zaman pes etmedim. Bana, 'Başaramayacaksın, yapamayacaksın' dediler. 'Ben Allah'ın izniyle yapacağım' dedim ve yola çıktım. Onlar da pes etmesinler, yola devam etsinler" dedi.

Haberler 15.02.2021 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar Belediyesi tarafndan kadnlarn i gücü piyasasna kazandrlmasna yardmc olmak amacyla açlan mesleki eitim kurslarnn diki nak bölümünde kurs gören Songül Karaka ve Ayegül Koan, iki yllk eitimlerinin ardndan kendi atölyelerini kurdu. Karaka ve Koan, açtklar tasarm ve dikim evinde, kendilerine ait özel tasarmlarla nevresim takmlar, bebek ürünleri, sandk, kirli sepetleri, bebek oyun çadrlar ve oyun minderleri gibi birçok ürün üretiyor.

KADINLAR KENDLERNE GÜVENSN VE HçBR ZAMAN PES ETMESN

Songül Karaka, 2 yllk eitiminin ardndan kursiyer arkada Ayegül Koan ile kendilerine ait tasarm ve dikim evini açtklarn ifade ederek, kimseye muhtaç olmadan ayaklar üzerinde durmay baardklarn söyledi. Kadnlara pes etmemeleri çarsnda bulunan Karaka, unlar söyledi:

Aile destek merkezlerine gittik, 2 yl orada eitim gördük. Tasarm ve dikim evimizde seccadeler, nevresim takmlar, bebek ürünleri, sandk, kirli sepetleri, bebek oyun çadrlar ve oyun minderleri gibi ürünler ürettik. Kii ne isterse onu tasarlyorum. Kursa gitmeden önce el becerim vard, tespih kutular yapyordum kendimce evde. Kursa gidince de diki üzerine younlatm. Dikii de örenince kendi becerimle birletirdim ve daha güzel eyler çkt ortaya. Ayaklarmn üzerinde durmak istiyorum, kimseye muhtaç olmamak için. Eime bile muhtaç olmak istemiyorum. Kendi kazandm olsun, istediimi yapabileyim ve ekonomik özgürlüümü kazanmak istiyorum. Kadnlar kendilerine güvensin ve hiçbir zaman pes etmesinler. Ben hiçbir zaman pes etmedim. Ufak tefek eylerle yola çktm, bana baaramayacaksn, yapamayacaksn dediler. Ben Allahn izniyle yapacam dedim, rabbim yardmcm oldu ve yola çktm. Onlar da pes etmesinler yola devam etsinler.

HEM ÜRETYORUZ HEM SATIYORUZ, BU çOK HO BR EY

Ayegül Koan da kendilerine ait bu yerde hem üretim yapp hem de sat yaptklarn belirterek, ki yl kursa gittim, eitimini aldm. Sonrasnda dükkan açtk. Bir eyleri baarmak istedim. Hevesliyim, kendi ayaklarm üzerinde durmak ve daha ileri gitmek istiyorum. Bizim dükkanmz, biz yapyoruz hem üretiyoruz hem satyoruz, bu çok ho bir ey. Bu ii yapmak isteyenler, kendilerine güvensinler. Gayet güzel bir meslek, ben severek yapyorum dedi.

KADINLARA çOK ÖNEM VERYORUZ

Kursiyer kadnlarn kendileri için kurduu atölyenin açln da Balar Belediye Bakan AK Partili Hüseyin Beyolu ile ei Dürdane Beyolu gerçekletirdi. Belediye olarak kadnlara çok önem verdiklerini vurgulayan Bakan Beyolu, Biz Balar Belediyesi olarak kadnlarmza önem veriyoruz. Belediyemiz bünyesinde kadnlarmza yönelik mesleki eitim kurslarn açtk. Kadnlarmz bu kurslara ciddi talep göstererek kurslara geldiler ve kurslarda büyük baar elde edip sertifikalarn aldlar. Bunun da meyvesini aldk, bugün kursiyerlerimizden ikisi nezih bir yer açt. hayatlarnda kendilerine baarlar ve bol kazançlar diliyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git