Başbakan Yardımcısı Şimşek, Şırnak'ta esnafı ziyaret etti

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, sıfır faiz ile KOSGEB üzerinden esnafa kredi imkanı verdiklerini belirterek, ",Şu an 2 yıl ertelemeli ödediğimiz kredi, esnafımızın yaşadığı sıkıntılarını giderir ve telafi eder." dedi.

Haberler 05.03.2017 - 12:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

imek, rnaktaki temaslar kapsamnda 23. Jandarma Snr Tümen Komutanlnda askerlerle kahvaltda bir araya geldi.

Daha sonra Sanat Sokandaki esnaf ziyaret eden imek, vatandalarla Kürtçe konutu, sorunlarn dinledi.

imek, rnakn eskisinden çok daha iyi olacan ifade ederek, Sfr faiz ile KOSGEB üzerinden esnafa kredi imkan veriyoruz. u an 2 yl ertelemeli ödediimiz kredi esnafmzn yaad skntlarn giderir ve telafi eder. diye konutu.

ESNAFLARLA DYALO çERSNE GRD

Esnafn eski kredi borçlarnn tekrar yaplandrlmas talebi üzerine imek, esnafn terör nedeniyle yaad skntlardan dolay geçmie dönük birçok borcunun yaplandrldn belirterek, esnafn sknt çektii noktalara tekrar bakacaklarn dile getirdi.

imek, son süreçte ilerin artk normallemeye baladn söyleyerek, vatandan terörle arasna mesafe koymas durumda bölgeyi çok daha güzel günlerin beklediini vurgulad.

Normalleme sürecinde bugün yaanan bütün skntlar gidecek. Yeter ki terörle aramza mesafe koyalm. Bütün skntlarn temelinde iddet ve terör var. Bunu aarsak bu skntlarn hepsi gidecek. diyen imek, bunu baarmak için mücadele etmek gerektiini aktard. Sokakta oyun oynayan çocuklarla sohbet eden imek, onlara oyuncak datt. Daha sonra bir kafeye geçen imek, kahve ikramnda bulunduu vatandalarla görütü.

VALLK ZYARETNDE BULUNDU

rnak Valiliini ziyaret eden imek, Vali Ali hsan Su ile görütü. lde yürütülen çalmalarla ilgili bilgi alan imek, rnakn eskisinden daha iyi olmas için devletin tüm imkanlar seferber ettiini söyledi. imek, kanalizasyon, içme suyu, yol ve altyap ile ilgili birçok alanda sfrdan yenileme çalmasnda son aamaya gelindiini ifade ederek, çounun ihalesinin bittiini, 105 kilometrelik scak asfalt çalmasna çok yakn bir zamanda balanacan, her eyin çok daha güzel olacan söyledi.

Eski rnakn ötesinde çok daha güzel bir rnak için çalmalar son hzyla devam ediyor. diyen imek, öyle devam etti: Terör nedeniyle tahrip olan binalarn yeniden yaplmasyla ilgili proje yapld. 6 bin konutun bu sene içinde büyük oran bitmi olacak. Normalleme ve terörün azalmasyla birlikte buras çok daha canl, ekonomik ve sosyal açdan da gelimi bir ilimiz olacak inallah.

imek, rnakta vatandalar çok pozitif bulduuna dikkati çekerek, Kardelerimizle aramzda çok güçlü balar var. Kürt, Türk birbirine kenetlenmi bin yllk kardelii en güçlü ekilde rnakta da görüyoruz. ifadesini kulland.

Terörü, iddeti kendilerine amaç ve araç edinenlerin bu atmosferi bozduuna iaret eden imek, Allahn izniyle bunun da üstesinden geleceklerini bildirdi. rnak insannn misafirperver ve fedakar olduunu vurgulayan imek, rnakl kardelerimizi seviyoruz. Geldik iyi diyaloglar kurduk ve istiarelerde bulunduk. Onlarn tespitlerini ve skntlarn dinledik. Yürüttüümüz çalmalarda bunlar da dikkate alacaz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git