Başbakan Yıldırım: Biz dükkanı kapattık

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 25. Olağan Genel Kurulunda konuştu.

Haberler 01.07.2018 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BZM KOLTUK ELDE KALDI

Babakan Yldrm, hracatmz artyor ama daha çok artmas lazm, tekrar ediyorum yeterli deil. thalatmz da artyor, daha çok artyor ama bu seneden itibaren yava yava denge kurulmaya çallacak. hracatmz artrdmz zaman cari açmz azalacak, dolaysyla ekonomimizdeki iyileme çok daha belirgin hale gelecek. Daha çok ihracatmzn art hzn yükseltmemiz lazm. Buna ihtiyacmz var. Bunun için kafa yoracaz. Yeni dönemde inallah bunlar da ele alnacak. hracatç saymz 70 bini at, yeterli görmüyoruz, bunu 120 binin üzerine çkarmay hedefliyoruz. çkarabiliriz. dedi. Seçimlere deinen Yldrm, 94 yllk parlamenter sistemden bakanlk sistemine geçii gerçekletirdi ve yeni sistemin kurucu cumhurbakan olarak da Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan seçti ifadelerini kulland. Yeni sistemde babakanlk olmadn hatrlatan Yldrm, Bizim koltuk elde kald. eklinde espri yapt.

BZ DÜKKANI KAPATTIK

TMde görev devir teslim olacan belirten Babakan Yldrm, adaylara Gayet güzel demokratik bir yar oluyor, aynen bizim yaptmz gibi. Geçen hafta da biz bu heyecan yaadk. Biz rahatladk, yarn siz de rahatlarsnz. Kazansanz 3 saat sürüyor sevinci, kaybetseniz 1 günde atyorsunuz. Onun için kazanann stresi daha çok. 3 saat keyfini yaarsnz ondan sonra Ne yapacaz?

diye düünürsünüz. Kaybeden 1 gün üzülür, ondan sonra Allah, dünya varm. der. Hiç endie etmeye gerek yok, biriniz kazanacaksnz. Ama kazanamayan benim koltuu gelip alabilir. Bir fark var; siz sadece dükkan devrediyorsunuz, biz dükkan kapattk diye konutu.

HÜKÜMET AçIKLANMI OLACAK

Ülkede artk seçimin bittiini söyleyen Yldrm, Geçim dönemi. ler normale döndü. Bundan sonra iimize gücümüze daha çok younlaacaz. Ankarada da iler iyi gidiyor. Zannediyorum önümüzdeki hafta sonu, yeni hükümet de açklanm olur. Türkiyeyi 2023e tayacak yeni Cumhuriyet Hükümeti açklanm olacak dedi.

Ana Sayfaya Git