Başvurular yarın başlıyor

Ticaret Bakanlığı, 3 bin ve 5 bin TL’lik hibe desteğine başvuruların 25 Mayıs’ta başlayacağını açıkladı. 1.4 milyon esnafın yararlanacağı destek oyuncudan hamala her kesime verilecek

Haberler 24.05.2021 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

5.000 ve 3.000 TLlik hibe bavurular balyor. Detaylat belli oldu. Cumhurbakan Recep Erdoann açklad salgndan zarar gören esnafa 3-5 bin lira hibe destei bavurular 25 Maysta balyor. Bavurular bir ay boyunca e-devlet üzerinden yaplabilecek. Tek seferde iki ayr grup halinde verilecek hibe desteinden 17 Maystan önce vergi mükellefiyetini tesis eden esnaf ve gerçek kii tacirler yararlanacak.

Muhalefetin iddiasnn aksine says 160 bini geçen tekel bayisi de hibe desteinden faydalanacak. Hibe desteinden aralarnda aktrist, hamal, arzuhalci, ebru sanatçs, ayakkab boyacs, vale, çorbac, dublör yüzlerce meslek grubu yararlanabilecek. Elence yerlerine hibe desteinde alkollü, alkolsüz ayrm yaplmayacak.

1.4 MLYON ESNAF YARARLANACAK

Ticaret Bakanl da 1.4 milyon esnafa 4 milyar 622 milyon lira hibe desteinin bavuru, ödeme koullarna ilikin ayrntlarn netletirdi. Bakanlk tarafndan belirlenen iki ayr grup için 3 bin ila 5 bin lira ödeme yaplacak. Sosyal medya hesabndan açklama yapan Ticaret Bakan Mehmet Mu, hibe desteinden 17 Maystan önce vergi mükellefiyetini tesis ettirmi kiilerin yararlanabileceini belirterek, 1 ay sürecek bavurularn 25 Maysta balayacan ifade etti.

OYUNCUYA DA HAMALA DA DESTEK

Hibe destei listesinde yüzlerce meslek grubu bulunuyor. Üç bin liralk hibe desteinden, bamsz aktrist, dublörler, hamallk yapanlar, valeler, bestekr, heykeltra, ressam, karikatürcü, gravürcü, ebru sanatçs gibi bireysel sanatçlar, ayakkab boyaclar, arzuhalciler de yararlanacak. Hibe desteklerinde turizm sektörü ve yiyecek içecek sektöründe alkollü, alkolsüz ayrmna gidilmedi. Hibe destei listesi bakanlk sitesinde yaymland.

KMLER 5 BN TL ALACAK?

Tez, yazm bürolar, dans pistleri, diskotekler, nikah salonlar, kaplca, spa merkezleri, at poligonlar, gazino, gece kulübü, taverna, diskotek, sinemalar, düün, balo ve kokteyl salonlarnn iletilmesi, plaj alanlarnn iletilmesi, fayton ve bisikletle yolcu tamacl, hamam, sauna gibi yerlerin faaliyetleri, zayflama salonu, masaj salonu, solaryum gibi yerler, form tutma ve vücut gelitirme salonlarnn faaliyetleri, elence parklar, spor tesislerinin iletilmesi, bilardo salonlarnn faaliyetleri, örenci ve içi yurtlar, pansiyonlar ve odas kiralanan evlerde yaplan konaklama faaliyetleri, büro destek hizmetleri, bar, meyhane ve birahanelerde içecek sunum faaliyetleri vb.

3 BN TLLK HBE DESTE

Oyuncu ajanslar, sürücü, gemici, dil, muhasebe kurslar, kurs ve etüt merkezleri, yazlm ve bilgisayar dersi veren kurslar, mankenlik, modelistlik, stilistlik kurslarnn faaliyetleri, özel kreler, çocuk kulüpleri, tiyatro dekor ve malzemelerinin kiralanmas, diki, nak, güzellik, kuaförlük, berberlik kurslarnn faaliyetleri, kendi hesabna çalan valeler, hamallk hizmetleri, yazar, bestekr, heykeltra, ressam, karikatürcü, gravürcü, ebru sanatçs, pizzaclar, tezgahlar ve pazar yerleri vastasyla ekerleme perakende ticareti yapanlar, reklamclk ile ilgili fotorafçlk faaliyetleri, ayakkab boyama hizmetleri, dondurma imalat, lokaller (alkollüalkolsüz), dondurmaclar, fotorafçlar, çorbaclar, fast-foodlar vb.

Ana Sayfaya Git