Batman’da peynir fiyatları cep yakıyor

Batman’da peynire yıl içerisinde iki kez zam gelmesi esnaf ve vatandaşların tepkisine neden oldu. Kentte, kilogramı 15 TL olan peynirin fiyatı 25 TL’ye yükseldi.

Haberler 21.06.2018 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda peynir fiyatlarna yl içerisinde iki kez zam gelerek, kilogram 15 TLden 25 TLye yükselmesi esnaf ve vatandalarn tepkisine neden oldu. Fiyatlarda ciddi art olduunu belirten Ferhat Bolsütçü, Peynir fiyatlarnda geçen seneye oranla çok büyük bir yükseli var. Geçen seneki alm gücüyle bu seneki alm gücüm arasnda çok fark var. Bu konuda çok ikayetçiyiz. Süt ve süt ürünlerinin fiyatlar ceplerimizi yakyor dedi.

Süt az, tüketim çok

Satlarnn etkilediini belirten esnaf Abdulselam Türkan, Satlarmz bu sene çok olumsuz etkilendi. Geçen yl 12 lira olan peynir bu yl 16 lira. 15-16 liralk peynir bu sene 25 lira alcy zor buluyor. O da sütün eksikliinden kaynaklanyor. Süt az, tüketim çok fazla olduu için bu durum ortaya çkyor diye konutu.

Pazara geliyoruz bo dönüyoruz

Pazardan bo döndüünü anlatan Afis Akdoan ise, Peynir fiyatlar sürekli yükseliyor. Her eye zam geliyor. Zeytin, peynir ayn ekilde. Pazara geliyoruz bo dönüyoruz ifadelerinde bulundu.

Ana Sayfaya Git