Batman'da "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu"

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Fındıklı: "Türkiye büyüyor, aksaklıklara, yaşadığımız darbe girişimine, bütün Avrupa'nın, Amerika'nın dış politikamızda oluşturduğu huzursuzluklara rağmen, son çeyrekte de dünyanın en çok, en hızlı kalkınan ülkesi olduk"

Haberler 18.02.2018 - 11:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Ekonomi leri Bakan Yardmcs Mücahit Fndkl, Türkiye büyüyor, aksaklklara, yaadmz darbe giriimine, bütün Avrupann, Amerikann d politikamzda oluturduu huzursuzluklara ramen, son çeyrekte de dünyann en çok, en hzl kalknan ülkesi olduk. dedi.

Batmanda bir otelde AK Parti Genel Merkez Ekonomi leri Bakanl tarafndan gerçekletirilen ehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumunun ilk oturumuna partililer, ikinci oturumuna i adamlar ve sivil toplum kuruluu temsilcileri katld.

Fndkl, forumda yapt konumada, Türkiyenin tüm engellemelere ramen son çeyrekte dünyann en çok, en hzl kalknan ülkesi olduunu söyledi.

Türkiye büyüyor, aksaklklara, yaadmz darbe giriimine, bütün Avrupann, Amerikann d politikamzda oluturduu huzursuzluklara ramen, son çeyrekte de dünyann en çok, en hzl kalknan ülkesi olduk. çini bile yüzde 11 küsurla geride braktk. diyen Fndkl, 2017 yln ortalama 7,5 büyüme ile kapatacaklarn belirtti.

Türkiyenin 2019 seçimleriyle artk bakanlk modeline geçeceini vurgulayan Fndkl, yeni sistemle artk ehirlerin siyaset ve beklentileri ile ilgili muhatabnn bakan olacan, bu nedenle ehirlerin görülerini ehrin dinamikleri ile görütüklerini aktard.

BATMANIN EKONOMDE BÜYÜMES

Fndkl, öyle devam etti:

Bakanlk modelinde artk bakanlar siyasi kimlikte olmayacak. Dolaysyla ehrin siyaset ve beklentileri ile ilgili muhatap meclis ve bakann bizzat kendisi olacak. Dolaysyla yapacamz bu çalma aslnda derlenip, toparlanp üniversitemizin de katklarn dahil ederek bakanmza, reisimize, Recep Tayyip Erdoana teslim edeceiz. Dolaysyla Batman ile ilgili temel, Batmanlnn görülerini gerçek anlamda yanstan bir çalma olsun istiyoruz.

Türkiyenin kalknma hamlesi devam ederken Batmann bu kalknma hamlesinden ne kadar pay aldn belirlemek istediklerini ifade eden Fndkl, Batman Batmanllardan dinlediklerini anlatt.

Kentin beklentilerini yakalamaya çaltklarn ifade eden Fndkl, Yeteri kadar kalknmay ve gelimeyi hissetti mi? Eer hissetmediyse problemleri nelerdir? Sivil toplum kurulular temsilcilerinin karlat problemleri, devam eden yatrmlar tespit etmeye çalyoruz. 15 yl içerisinde AK Parti hükümetleri döneminde ehrimiz hangi yatrmlar ald ve hangilerinden memnun? Bunlar belirleyeceiz. diye konutu.

AK Parti Batman l Bakan Murat Günetekin ise forumun kentlerin geliimi açsndan önemli olduunu dile getirdi.

Ana Sayfaya Git