Batman’da vatandaşlar kış hazırlığına erken başladı

Batman’da henüz sıcak yaz aylarının başlarında kimi vatandaşların şimdiden yakacak malzemesi alarak kışa hazırlık yapması dikkat çekti.

Haberler 07.06.2022 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sk sk yaanan fiyat artlarndan dolay ka hazrlk yaptklarn belirten vatandalar, bu durumun kendilerine avantaj saladn belirti.

Batman merkez Yeni Mahallede ikamet eden memur emeklisi Abbas Baryank (77) her yl eylül- ekim aylarnda balad k hazrlklarna bu sene birçok eyde yaanan fiyat artlar nedeniyle erken baladn belirti.

Klk odunlarn normal artlarda yaz aylarnn sonlarnda aldn söyleyen Baryank, son zamanlarda yaanan fiyat artlar nedeniyle bu sene yaz aynn banda klk odununu alarak yaanacak fiyat artlarndan etkilenmek istemediini ifade etti.

ERKEN ALMAMIN SEBEB SÜREKL YAANAN FYAT ARTILARI

Evi sobal olduu için her sene odun aldn belirten Baryank Emekli memurum. Evimiz sobal olduu için klk odunlarmz erken alyoruz. Tabi her gün deien fiyatlardan dolay bu sene biraz daha erken aldk. 77 yandaym ve Allaha ükürler olsun salm da yerinde. Kendi ilerimi kendi ellerimle görüyorum. imi hiç kimseye brakmyorum. ifadelerini kulland.

2 BN LRAYA ALDII ODUNU 3 AY SONRA 2 BN 350 OLACAINI SÖYLEDLER

Normal yllarda k hazrln yaz aylarnn sonlarnda yaptn belirten Baryank Normal yllarda klk odunlarn aslnda eylül ya da ekim aylarnda yamur yamadan önce alrdm. Ama bu sene fiyatlarn tekrar yükseleceini söyledikleri için erken aldm. Tabi daha yaz aylarnn bandayz ve scaklarda en ez 45-50 dereceye çkacaktr. Kesilmi odunun tonunu 2 bin liraya aldm ama 2-3 ay sonra bu fiyatn 2 bin 350 lira olacan söylediler. Bu nedenle bende bugün aldm. dedi.

Ana Sayfaya Git