Batman'ın ilk ve tek sinemasının yeri, yeşil alan yapıldı

BATMAN'da, 2001 yılında yapılan ve geçen yıl çıkan yangında kül olan Yılmaz Güney Sineması'nın yeri ile ilgili kayyum atanan Belediye Başkan Vekili Şevket Ertuğ Aksoy tarafından 'sinema, yeşil alan ve cami' seçenekleriyle sosyal medyada gerçekleştirilen ankette, sonuç büyük çoğunlukla 'sinema' çıkmasına rağmen, arsa yeşil alana dönüştürüldü. Konuyla ilgili belediyeden açıklama yapılmadı.

Haberler 17.05.2018 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2001 ylnda, sinema salonu olmayan Batmanda, Belediye tarafndan Ylmaz Güney Sinema Salonu yaptrlp hizmete açld. Kentteki sosyal, sanatsal ve kültürel etkinliklere ev sahiplii de yapan salon, kentin AVMlerdeki cep sinemalar dndaki tek sinemas olarak hizmet verdi. Dönemin DBPli belediye bakannn görevden alnmas sonras Eylül 2016da kayyum atanan Vali Yardmcs evket Ertu Aksoy, Ylmaz Güney Sinemasnn yeniden imar edileceini internet sitesi üzerinden duyurarak, yeni imar projelerinin fotoraflarnn yer ald bir anket çalmas balatt. Ylmaz Güney Sinemasnn yeniden imar edilmesi ile ilgili olarak internet sitesi üzerinden yaplan anket çalmasnda limiz Ylmaz Güney Sinemas, 3 imar planndan hangisini beeniyorsunuz? sorusu yöneltildi. Üç farkl projenin yer ald anket çalmasnn sonuçlanmas ardndan halkn seçmi olduu proje için çalmalar balatlaca duyuruldu.

YILMAZ GÜNEY SNEMASI YANGINDA KÜL OLDU

Belediyenin anket çalmas devam ederken, sinema salonunda 30 Ocak 2017 tarihinde yangn çkt. Sinemann makina dairesinde çkan yangn sonucu sinema salonu büyük hasar görüp kullanlamaz hale gelirken, daha sonra ykm gerçekletirilerek çevresine bariylerler örüldü.

SOSYAL MEDYADA YENDEN ANKET YAPTIRDI

Belediye Bakan Vekili evket Ertu Aksoy, 3 Mart 2018 tarihinde kendi sosyal medya hesabndan, yangnda kül olan sinema salonunun gelecei ile ilgili anket yaptrd. Bakan Vekili Aksoy, ankette, Yeniden Ylmaz Güney Sinema Salonu mu yaplsn yoksa alan yeil alan olarak m düzenlesin? diye iki soru yöneltti. Buradaki anket çalmas devam ederken, ankete katlanlarn yüzde 67si Yeniden Ylmaz Güney Sinema salonu yaplmas yönünde görü bildirdi. Bu anket devam ederken, Aksoy, sosyal medya hesabndan, Yaptmz anket sonucu Ylmaz Güney Sinemasnn tekrar yaplmas talep edilmektedir. Vatandalarmz bir ksm da mevcut yere cami yaplmasn istemekte ve klarda neden cami yok diye sormaktalar. Bir anket de bu ekilde yapmak istemekteyim diyerek klara cami yaplmas tercihini de ekledi.

BÜYÜK çOUNLUK SNEMA DED.

Ankete katlan binlerce kiinin büyük çounluu söz konusu yere yeniden Ylmaz Güney Sinemas yaplmasn isterken, yüzde 25lik gibi bir kesim ise cami yaplmasn talep ettii.

SNEMA, YEL ALANA çEVRLD

Daha önce hem Belediyenin resmi sitesinde hem kendi sosyal medya hesabnda, Ylmaz Güney Sinemasyla ilgili karar vatandalarmz verecek mesaj veren Belediye Bakan Vekili evket Ertu Aksoyun bu paylam ve yapt ankette çkan sonuçlara ramen, Belediyenin söz konusu yeri yeil alana dönütürdüü ortaya çkt. Yangndan sonra yklan ve etrafna bariyer çekilen Ylmaz Güney Sinamasnn çevresindeki bariyerlerin kaldrlarak peyzaj çalmas balatld ve alann Atatürk Parkna dahil edilerek yeil alana çevrildii tespit edildi.

Konu ile ilgili Belediyeden açklama yaplmazken, ankette söz konusu yere yeniden sinema yaplmasn talebinde bulunan vatandalar ise alann yeil alana dönütürülmesini tepki gösterdi.

Ana Sayfaya Git