Batmanlı çiftçinin geliri fıstıkla yükselecek

Batman çiftçisinin gelirinin yükseltilmesi için fıstık üretimine yönlendiriliyor.

Haberler 22.07.2020 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman Bakanl, sulu tarma geçii salayarak yöre halknn refah seviyesinin yükseltilmesi için Güneydou Anadolu Projesi (GAP) kapsamnda yürütülen sulama sistemlerinin yapm çalmalarn sürüyor.

Bakanlk bunun dnda köylüleri alternatif ürünler üretimine tevik etmek amacyla hibe programlar uyguluyor. Bu kapsamda Batmanda son 10 ylda 750 bin ücretsiz fstk fidan datan Batman l Tarm ve Orman Müdürlüü ayrca çiftçiye fstk bakm, alamas, ilaçlamas konularnda da yardmc oluyor.

Bu destekler sayesinde Batmanda 10 yl önce 5 bin dekar olan fstk alan 13 kat art göstererek 65 bin dekar alana, fstk aac says ise 1 milyon 250 bine yükseldi.

2 BN 500 FENOMEN TUZAI DAITTIK

Batman l Tarm Müdürlüü Bitki Sal ve Bitkisel Üretim ube Müdürü Kutbettin Tekin AA muhabirine, üretim deseninin çeitlendirilmesiyle çiftçi gelirlerinde dorudan ve dolayl iyileme salandn belirterek, bu amaçla il genelinde fstk üretiminin artrlmas için projeler uyguladklarn anlatt.

Gaziantep Fstk Aratrmas Enstitüsünden de teknik destek aldklarn aktaran Tekin, Toprak, alama, budama ve ilaçlama konusunda çiftçimize bilgi veriyor ve her konuda kendilerine yardmc oluyoruz. GAP Bölge Kalknma daresi Bakanlna sunduumuz projenin kabul edilmesiyle fstk üreticisine dal güvesine kar 2 bin 500 fenomen tuza dattk. dedi.

TEKNK EKP SAHADA DESTEK SUNUYOR

Binatl Mahallesinde fstk üreticisi Faruk Eren de 40 dönümlük bahçesinde bini akn fstk aacnn bulunduunu söyledi.

Aldklar teknik destek sayesinde daha iyi fstk üretimi yaptklarn aktaran Eren, Batman l Tarm Müdürlüümüz bizlere her türlü konuda destek oluyorlar. Görevli mühendisler gerek sahada ve gerekse whatsapp program üzerinden bizlere yardmc oluyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git