Batmanlı Hülya yarım kalan hayalini gerçekleştirmek istiyor

Batman'da geçen yıl trafik kazası sonucu babasını kaybeden, annesi ve 11 kardeşinin geçimini sağlamak için üniversitede okuma hayalinden vazgeçerek devlet desteğiyle hayvancılık yapmaya başlayan Hülya Dizlek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca layık görüldüğü "Örnek Çalışmalarla Farkındalık Yaratan Kadın Çiftçi" ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın elinden almanın gururunu yaşıyor.

Haberler 29.10.2017 - 13:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkeze bal Güneli köyü Belikli mezrasnda yaayan 24 yandaki Hülya Dizlek, geçen yl trafik kazas sonucu babasn kaybetmesi sonucu annesi ve 11 kardeinin geçimini salamak için üniversitede okuma hayalinden vazgeçerek devlet desteiyle hayvanclk yapmaya balad.

Dizlek, Gda Tarm ve Hayvanclk Bakanlnca uygulanan Genç çiftçi Projesinden faydalanmak için bavurarak, devletin hibe desteiyle 30 bin lira deerinde 6 büyükba hayvan ald. Annesinin de yardmyla yetitiricilik yapan Dizlek, hayvanlarn sütünden yapt peynir ve yourtlar satarak ailesinin geçimini salyor.

Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakanlnca 18 Ekimde Ankarada düzenlenen ve Türkiyenin 16 ilinden 48 kadnn katld Tarmda Genç Giriimci Kadnlar Güçleniyor Program ödül törenine davet edilen Dizlek, Örnek çalmalarla Farkndalk Yaratan Kadn çiftçi ödülü ald.

Dizlek, Cumhurbakan Erdoann ei Emine Erdoann elinden ödülünü almann gururunu yayor. Dizlek, AA muhabirine yapt açklamada, Batman Kz Meslek Lisesi mezunu olduunu belirterek, hayalinin üniversiteyi okuyarak sosyal destek uzman olmak istediini bildirdi.

Babasnn vefat nedeniyle hayallerini gerçekletiremediini dile getiren Dizlek, nallah kardelerim hayallerimi gerçekletirecek. Artk kardelerim hayalimi gerçekletirsin istiyorum. Bu yüzden de onlar için ne gerekiyorsa yapacam. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git