Bayilere kamera zorunlu oluyor

SİİRT kent merkezinde bulunan gübre bayileri, patlayıcı yapımında kullanılan amonyum nitrat gübresi nedeniyle Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından denetlendi. Bayilere güvenlik kamera sistemi kurulması şartı getirildi.

Haberler 08.11.2016 - 08:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirt kent merkezinde tarm alannda kullanlan gübre bayileri sk denetim altna alnyor. Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürlüü ekipleri tarafndan, kent merkezindeki gübre bayilerinde yaplan denetimde, el yapm bomba yapmnda kullanlan yüzde 33 amonyum nitrat ve yüzde 26 kalsiyum nitrat içeren gübre satlarnn yasak olduu belirtildi.

GÜVENLK KAMERASI ZORUNLULUU

Ekipler, denetimi yapt bayilere bundan sonra zorunlu olarak güvenlik kameras sistemi kurmalarnn art olduunu söyledi. Denetimlerin sürekli yaplacann kendilerine bildirildiini ifade eden gübre bayisi yetkilisi Zafer Evin, Bugünden itibaren i yerimize zorunlu olarak güvenlik kameras sistemi taklmas art getirildi ve bu çekilen görüntüler izlemeye tabi tutulaca belirtildi. Yasak olan gübrelerin alm ve satlar yaplmaktadr. Bu konu bayi olarak bizden tarlas için gübre alan çiftçilerden kimlik numaralarn alarak fatura karlnda veriyoruz ve bu denetimlerin sürekli yaplmasn talep ediyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git